Home Film és Sorozat kritika Szerintem így fog véget érni a Trónok harca

Szerintem így fog véget érni a Trónok harca

Iszonyúan várom a hétfő reggeleket, mert mindig baromi kíváncsi vagyok a legújabb Trónok harca részre. Viszont bármennyire is szeretem a sorozatot, tagadhatatlan, hogy mióta elfogyott a könyves alap, nagy más irányt vett, és teljesen elvesztette a rá jellemző “itt senki sincs biztonságban” jellegét – erről a deresi csata tudna mesélni ugyebár. Szóval, mindennek a fényében van egy olyan érzésem, hogy a sorozat kb. így ér majd véget.

Danyék serege megérkezik Királyvárhoz, iszonyú nagy a harc. Szellem, a vérfarkas természetesen rögtön meghal, mert drága a CGI. Ő persze úgy hal meg, hogy megöli a gonosz Greyjoyt, mielőtt Jon hátába szúrná a tőrtAz egyik sárkány meg akkor hal meg, amikor Cersei trottyos segítője akarná Danyt megölni, de cserébe magával viszi a zombicsinálót is.

Így hát Dany dühösen felpattan Drogonra, üvölteni kezd, hogy “Dracarys, dracarys” és mindent feléget, a teljes várat, meg úgy kábé az összes embert, akit ér, eközben pedig Tyrion suttog, hogy most akkor ő-e az őrült királynő, de amúgy örül, mert a csatában csak Podrick halt meg a jó szereplők közül, ő meg senkit sem érdekel, csak ha énekel.

Cersei menekülne, már éppen fellépne egy Greyjoy hajóra, mikor odaugrik Arya, közli vele, hogy a listáján van, mire Cersei vigyorog, hogy terhes. Arya így is meg akarja ölni, ezért az utolsó pillanatban elé veti magát Jamie Lannister. Ő kapja a szúrást, de túléli, mert túl kell neki, mégiscsak főszereplő. Cersei letérdel mellé, csókolóznak meg ilyenek, Arya meg undorkodik, mert neki ez pfujj, mégiscsak tesók, ne már. De Arya úgy dönt, csak azután nyírja ki Cerseit, hogy megszületett a babája.

Jön viszont a bérgyilkos, tudjátok, aki nem kapott várat, pedig megígérték neki. Ő meg akarja ölni Jamiet, ha már úgyis a földön fekszik. De odafut Tyrion! Felugrik a levegőbe, és ő kapja a késszúrást Jamie helyett. Jajj, szegény Tyrion! A gyilkost persze Arya kinyírja, mert pont akar egy ilyen menő arcot, neki meg úgyis van vára. A három Lannister testvér a földön hever, és gyászolják Tyriont, aki ugye meghal, mert egy jó főszereplőnek meg kell, de ha már meghal, az legyen hősies.

Telik az idő, Dany és Jon kezdenek összecsiszolódni, közösen lovagolják meg Drogont, repkednek, nevetnek, dugnak, boldogok. Közösen akarják uralni Westerost, Sansának meg odaadják Északot, mert boldogság van. A nép imádja Danyt, mert ad nekik búzát a Tyrellek dugikészletéből. Ellaria Martell is kijön a böriből, és már éppen méreggel smárolna Cerseivel, amikor a nőnél beindul a szülés. Jól van, Ellaria úgy dönt, megvárja, míg megszületik a baba.

Dany visszatér a sárkánylovaglásból, látja, hogy Cersei szül a börtönben. Megnézi, mert látni akarja, hogy fáj neki. Ellaria viszont úgy dönt, mégis megöli a nőt szülés közben, már éppen smárol is vele és röhög. Aztán kijön a baba, Ellaria őt is meg akarja ölni, de Dany nem hagyja, hősiesen (hogy máshogy) odaugrik, és megmenti a babát, mire Ellaria megöli őt, cserébe meg Dany is megöli a nőt.

Westeros királynő nélkül maradt, mindenki szomi. Jon Északra megy, Sansa jön királynősködni Westerosra, mert ő legalább tisztában van vele, hogy egy sereget nem csak fogadni kell, hanem etetni is. Jamie szomorú, de összejön Brienne-nel, együtt mennek el a babát is viszik, mert túléli a csöppség.

A mellékszereplők közül is él persze minden fontosabb, mert épp elég karakter volt ahhoz, hogy hősies halált haljon. Sam a Tarly várba költözik Szegfűvel, Tormund visszamegy északra és ott találkozik Brienne ikertestvérével, aki még vadabb is, mint Brienne. A Véreb megölte már rég a zombi ikertestvérét, és elmegy Szürke Féreggel meg Missandréval arra a menő szigetre, mert unja Westerost. Mikor fellépnek a hajúra, Drogon felettük repked, és mindenki Danyt gyászolja.

Arya kicsit szomorú, hogy nem ő ölte meg Cerseit, ezért elmegy Dorne-ba, hogy kinyírja Ellariát. Ott mindenki les hogy de erős ez a kiscsaj, ezért ő lesz aztán Dél királynője. A falakon túli területen pedig Bran úgy dönt, lehet ő is király, nem csak Holló, így végül az egész kontinenst a Starkok uralják, akik bepasiznak, becsajoznak, és akárhányszor kinéznek az ablakon, szivárványok ragyogják be az eget.

… Remélem azért nem így lesz vége. Sansa sorsa mondjuk lehetne így 🙂