Home Könyvek listák Könyvajánló: 5 Rubin Pöttyös, amiben nem dominál az erotika

Könyvajánló: 5 Rubin Pöttyös, amiben nem dominál az erotika

A Könyvmolyképző Kiadó anno pont azért hozta létre a Rubin Pöttyös kategóriát, hogy a New Adult, és a Young Adult könyvek jól láthatóan el legyenek szeparálva.

Ne feledjük, a New Adult egyik fő ismérve, hogy vannak benne erotikus jelenetek, jóval szókimondóbbak a YA könyveknél, a főszereplők is 18-25 év közöttiek. Persze akad pár kivétel, olyan könyv, ami talán kissé kilóg a sorból.

A mostani gyűjteményben 5 olyan Rubin Pöttyöst szedtem össze az általam elolvasott könyvek közül, amikben ugyan van egy csipetnyi erotika, de nem olyan túlfűtött, mint mondjuk Elle Kennedy művei. Íme, a válogatás!

A. Meredith Walters: Utánad a sötétbe

Az írónő könyve is egy romantikus románc, épp amikor összejön Maggie és Clay, akkor derül ki, hogy a fiúnak erőszakos kitörései vannak, gyógyszereket kéne szednie és egy központban kezelni.

A történetben a hangsúly így azon van, hogy mennyire lehet működőképes egy ilyen kapcsolat, hol jön el az a pont, amikor Claynek már orvosi segítség kell. A szívszorító könyvben is van egy lehelletnyi erotika, de egyáltalán nem nagy dózisban.

Benina: A túlélés szabályai – Mindig is soha

Miután elrabolták, megkínozták, majd koronatanú lesz, Faith bekerül az FBI tanuvédelmi programjába. Az összetört lány egy kisvároskában rejtőzködik, ahol megismeri Braydent, a beteg testvére miatt aggódó fiút, akivel egymásba szeretnek.

A könyv középpontjában a főhősök személyiségfejlődése áll, az, ahogy próbálnak közös erővel túllépni a múltjukon, és túlélni a jelent. Sok az akciódúsabb jelenet is, és bár akad erotika, de az is gyönyörűen beleépül a történetbe. (Konkrétan Faithnek sebhelyei vannak, amiket szégyell, és csúnyának érzi magát miatta).

Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen és Reményvesztett

Skye tizennyolc évesen, a végzős évében megy először gimibe, ahol megismeri Holdert, a rossz hírű, de kedves szexi srácot. Egymásba szeretnek, de úgy tűnik, mintha Holder ismerné valahonnan…

A könyv egy igazi érzelmi hullámvasút, tele titkokkal, fájdalmakkal és elviselhetetlen gyerekkori traumákkal. Az erotika elhanyagolható, de a jelenléte indokolt: mert amikor nagyon fáj valami, tévesen hihetjük, hogy a szex a megoldás. Életem egyik legjobb könyvélménye volt. (A Reményvesztett a tükörregénye)

Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás

Apja halála után Layken lesz a testvére, és az édesanyja támasza. Az új sulijában pedig belefut a tanárába, Willbe, akivel egymásba szeretnek.

A tanár-diák románcot is taglalja többek között a regény, de sok másról is szó esik, és eljön itt is a hooveri csavar, ami mindent megváltoztat. Erotika abszolút nincs, csak nagybetűs romantika.

L.A. Casey: Gyere haza!

Lane egész életében szerelmes volt a bátyjai legjobb barátjába, Kale-be. De megannyi csalódás után ráeszmél, a fiú sosem lesz az övé. Amerikába menekül, és csak évekkel később, szeretett nagybátyja után tér haza.

Itt igazából a család a domináns. Az, hogy Lane eltávolodott a szeretteitől, és megpróbál újra közeli kapcsolatot kialakítani velük. Persze, van romantikus rész is, de erotika például nem sok (vagy csak én emlékszem rosszul).