Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvajánló: 5 Rubin Pöttyös, amiben nem dominál az erotika

A Könyvmolyképző Kiadó anno pont azért hozta létre a Rubin Pöttyös kategóriát, hogy a New Adult, és a Young Adult könyvek jól láthatóan el legyenek szeparálva.

Ne feledjük, a New Adult egyik fő ismérve, hogy vannak benne erotikus jelenetek, jóval szókimondóbbak a YA könyveknél, a főszereplők is 18-25 év közöttiek. Persze akad pár kivétel, olyan könyv, ami talán kissé kilóg a sorból.

A mostani gyűjteményben 5 olyan Rubin Pöttyöst szedtem össze az általam elolvasott könyvek közül, amikben ugyan van egy csipetnyi erotika, de nem olyan túlfűtött, mint mondjuk Elle Kennedy művei. Íme, a válogatás!

A. Meredith Walters: Utánad a sötétbe

Az írónő könyve is egy romantikus románc, épp amikor összejön Maggie és Clay, akkor derül ki, hogy a fiúnak erőszakos kitörései vannak, gyógyszereket kéne szednie és egy központban kezelni.

A történetben a hangsúly így azon van, hogy mennyire lehet működőképes egy ilyen kapcsolat, hol jön el az a pont, amikor Claynek már orvosi segítség kell. A szívszorító könyvben is van egy lehelletnyi erotika, de egyáltalán nem nagy dózisban.

Benina: A túlélés szabályai – Mindig is soha

Miután elrabolták, megkínozták, majd koronatanú lesz, Faith bekerül az FBI tanuvédelmi programjába. Az összetört lány egy kisvároskában rejtőzködik, ahol megismeri Braydent, a beteg testvére miatt aggódó fiút, akivel egymásba szeretnek.

A könyv középpontjában a főhősök személyiségfejlődése áll, az, ahogy próbálnak közös erővel túllépni a múltjukon, és túlélni a jelent. Sok az akciódúsabb jelenet is, és bár akad erotika, de az is gyönyörűen beleépül a történetbe. (Konkrétan Faithnek sebhelyei vannak, amiket szégyell, és csúnyának érzi magát miatta).

Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen és Reményvesztett

Skye tizennyolc évesen, a végzős évében megy először gimibe, ahol megismeri Holdert, a rossz hírű, de kedves szexi srácot. Egymásba szeretnek, de úgy tűnik, mintha Holder ismerné valahonnan…

A könyv egy igazi érzelmi hullámvasút, tele titkokkal, fájdalmakkal és elviselhetetlen gyerekkori traumákkal. Az erotika elhanyagolható, de a jelenléte indokolt: mert amikor nagyon fáj valami, tévesen hihetjük, hogy a szex a megoldás. Életem egyik legjobb könyvélménye volt. (A Reményvesztett a tükörregénye)

Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás

Apja halála után Layken lesz a testvére, és az édesanyja támasza. Az új sulijában pedig belefut a tanárába, Willbe, akivel egymásba szeretnek.

A tanár-diák románcot is taglalja többek között a regény, de sok másról is szó esik, és eljön itt is a hooveri csavar, ami mindent megváltoztat. Erotika abszolút nincs, csak nagybetűs romantika.

L.A. Casey: Gyere haza!

Lane egész életében szerelmes volt a bátyjai legjobb barátjába, Kale-be. De megannyi csalódás után ráeszmél, a fiú sosem lesz az övé. Amerikába menekül, és csak évekkel később, szeretett nagybátyja után tér haza.

Itt igazából a család a domináns. Az, hogy Lane eltávolodott a szeretteitől, és megpróbál újra közeli kapcsolatot kialakítani velük. Persze, van romantikus rész is, de erotika például nem sok (vagy csak én emlékszem rosszul).


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading