Home Könyvek listák 5 dolog, amit megtanulhatunk Simone Elkeles új regényéből

5 dolog, amit megtanulhatunk Simone Elkeles új regényéből

Nemrég jelent meg itthon Simone Elkeles új regénye, a Kiűzetés a paradicsomból. Szerettem a könyvet, és utólag minél többet agyalok rajta, annál több dolog jut eszembe. Dolgok, amiket megtanulhatunk a történetből. Persze, az üzenet felfedezése egy dolog, a megvalósítás már jócskán nehezebb 🙂

#1 – Ne ítéljünk elsőre! Mert lehet, hogy Caleb rosszfiúnak tűnik, de naná, hogy nem az, sőt, sokkal jobb, mint az előre sejthettük. És ki tudja hány alkalommal estünk már abba a hibába, hogy valakit első blikkre leírtunk…

#2 – Erősebb vagy, mint hinnéd! Na ez az, amiről Maggie mesélhetne, igaz? A lány nemcsak végigcsinálta a fizikoterápiát, hanem a regény végén kiállt önmagáért is. És ez az, ami remek üzenet lehet mindannyiunknak: bármilyen nehézséget sodor elénk az élet, túlélhetjük!

#3 – A megbocsátás csak előrébb visz. Maggienél legalábbis így volt. Ha sokáig haragszunk valakire, az a saját lelkünket is megmérgezi, és a lehető legrosszabb módon. Megbocsátani, továbblépni, így lehetünk boldogok.

#4 – Igenis tanulhatunk az idősebbektől. Ki tudja, hány olyan hölgy (vagy úr) van körülöttünk, mint Mrs. Reynolds? Maggie és Caleb élete is jobb lett, hogy meghallgatták őt. Talán nekünk is így kéne tennünk, nem igaz?

#5 – A családunk akkor is kiáll értünk, ha nem hisszük. Emlékezzünk csak a könyv végére. Hiszem ám, hogy a valóságban is pont így történne mindez.

* Még nem olvastad a szuper könyvet? Akkor katt, és szerezd be most! *