Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ebben a sorrendben olvasd Mia Sheridan A szerelem csillagjegyében sorozatát

Többször láttam már a kérdést Molyon, Facebookon vagy éppen Instagramon: milyen sorrendben érdemes olvasni Mia Sheridan sorozatát? Nos, ez nagyon egyszerű, hiszen kétszer két kivétellel stand alone regényekről van szó. De hogy is van ez? Elmagyarázom.

Az írónő annak idején a tizenkét csillagjegyre építette fel a sorozatát, mindegyik főhőse azokat a tulajdonságokat hordozza elsősorban magában, amit a csillagjegye meghatároz. És tulajdonképpen ez az, ami sorozattá teszi A szerelem csillagjegyébent, nem pedig közös szereplők, mint más sorozat esetében.

De! Van kétszer két könyv, ami szorosan összefügg. Ez a Leo – Leo esélye, utóbbi az első rész tükörregénye, de számos olyan jelenet van a Leo esélyében, ami a Leóban már nem volt benne.

A másik kivétel a Calder útja, és az itthon még idén megjelenő Edenre lelve. Ez tulajdonképpen egy duológia, hiszen az Eden a Calder útja közvetlen folytatása, együtt alkotnak egy kerek egészet.

Tehát, ha egy olvasási sorrendet kéne meghatározni, akkor ezt mondanám. (Ezekből még jó pár kötet nem jelent meg itthon. A címekre kattintva elolvashatod Veronika magyar nyelvű értékelését).

Olvasd akkor, amikor csak szeretnéd, nincsenek közös szereplőik, mindegyik stand alone regénynek számít:

Duológiák a sorozaton belül, egymás után olvasandók:

Bízom benne, hogy tudtam segíteni. Ami engem illet, Mia Sheridantől két könyvet tudok nagyon ajánlani az öt itthon megjelent regényéből. Ez az Archer hangja és a Calder útja, ezeket nagyon szerettem olvasni.