Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout – The Return: Visszatérés

Egy biztos: Jennifer L. Armentrout magabiztosan hozza azt a magas minőséget, amit eddig megszokhattunk tőle. Ezzel együtt ő a legjobb példa azon írónők sorára, akik nagyon ragaszkodnak a meglévő karakter típusaikhoz, és a világért sem változtatnának rajtuk.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted *

Természetesen itt is adott a szexi, gyönyörű, beszólogató, elérhetetlen srác, aki belezúg a könyvmoly lányba, aki amúgy teljesen átlagosnak hiszi magát, de mindenki tudja róla, hogy gyönyörű. Ha el tudjuk fogadni azt, hogy Armentrout már a sokadik könyvében hozza ugyanazokat a főszereplőket (csak más körítéssel), akkor a Visszatérés egy felettébb szórakoztató könyv lehet.

Engem az elején azért kicsit zavart, hogy megint ugyanarról a két karaktertípusról olvasok, de ahogy haladtunk előre a történetben, úgy lettem egyre „elnézőbb”, mert megtetszett a világ, a történet, és már nem foglalkoztam olyan aprósággal, hogy Seth tök olyan, mint Daemon vagy Roth, csak lelkifurdalása van egy múltban elkövetett tetéért.

Apropó, múlt. A The Titan sorozat a Covenant spin-offja, ahol bizony már feltűnt Seth. Nálunk az előzmény nem jelent meg, egyenesen a Visszatéréssel nyitottunk. Olvasás közben ez néhol zavart, hiszen olyan karakterekre és történésekre emlékeztek vissza a szereplők, amiket nem ismertem. Így kevésbé tudtam átélni Seth önmarcangolását, ami valamennyire levont a könyv élvezeti értékéből. De még így is szerettem.

Armentrout nagyon profi abban, hogy a fantasy regényeihez zseniális háttérvilágot alkosson meg. Most a görög mitológiához nyúlt, az Istenek köztünk járnak, és mocskosul szórakoztatóak. Éppen a titánok okozzák a gondot, kiszabadultak, és az istenek, illetve a leszármazottaik után mennének, hogy kiszívják belőlük az erőt adó aethert, az isteni leglényük magvát. A főhős, Seth egy rejtélyes lányt, Josie-t védelmezi, aki maga sem tudja milyen különleges. És egymásba szeretnek, naná.

Szóval, a világ nekem nagyon bejött. A görög mitológiát mindig is szerettem, és ilyen erotikus, romantikus környezetben most olvasok róla először. Érdekesek voltak az ötletek, és külön hatalmas pacsi az Istenek leszármazottai közti ellentétekhez, a faji különbségekhez, amik annyira (fájdalmasan) jól reflektáltak a mi életünkre is. Az ötlet, és a kivitelezés is csillagos ötös.

Végre akadt egy olyan Armentrout könyv is, ahol kiemelt szerepben láthatok LMBT karaktereket. Rengeteget olvastam már az írónőtől, de ez eddig valahogy kimaradt, de most jött szerencsére az utánpótlás. A két srác pedig imádnivaló, önmagukban, és Josie-val együtt is. Nagy pacsi!

Maga a regény végig izgalmas, jók a fordulópontok, érzelmileg és dramaturgiailag is jól fel van építve. (De persze az előzmények ismerete sokat hozzáadott volna). Szeretem Armentroutnál azt, hogy nem ülnek le a könyvei, mindig történik valami érdekes és izgalmas, nem várt dolog, és ez jó. Némelyiknél pedig csak lestem, mint amikor felbukkant a fúria, vagy kiderült, mi várta Josie-t az otthonában.

No és a főhősök! Persze, hogy nem lehet nem kedvelni őket. Josie olyan, mint bármelyikünk, annyira természetes, eleven és szerethető. No és az ereje! Nem a különleges képességére gondolok, hanem arra, hogy miként viselt el minden csapást az élettől azóta, hogy felbukkant Seth, és elárulta neki az igazat. Hatalmas lelki erő kellhetett mindehhez, és emiatt csak becsülni tudtam a lányt.

Seth tényleg egy igazi könyves álompasi, Armentrout nem hazudtolta meg magát. Miután pedig megismertem az előzményeket (pár oldalban ledarálják a vége-felé), még jobban megértettem őt, és még inkább úgy éreztem, hogy ez a pasi zabálnivalóan tökéletes. Olyan, akit szeretgetni kell. A szerelmi szál pedig ezért is volt király.

Értékelés: 9/10

A szokásos Armentrout-színvonal megvolt, a könyvet pedig nagyon élveztem, a görög mitológia beemelése a hétköznapjainkba pedig zseniálisan működött. Persze, akadtak olyan részei a könyvnek, amin kissé fintorogtam, de az utolsó oldalra minden a helyére került. De azért a Perzselő csók jobban tetszett.

Hogy tetszik a borító? Nem igazán jön be. A póz, a szín, nem a legmegnyerőbb. Pedig a srác (más képein) nagyon helyes. (A posztban lévő fotókon is a borítómodell látható)

Kinek ajánlom elolvasásra? Armentrout rajongóinak mindenképpen. Plusz előny, ha szeretitek a görög mitológiát, és a romantikus-erotikus, fantasy vonallal bíró regényeket.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted *

A VISSZATÉRÉS – BLOGTURNÉ

 • Jennifer L. Armentrout az új regényében ezúttal a görög mitológia szexi istenivadékai közé kalauzolja az olvasót. A vicces, romantikus és szerethető könyvről a Blogturné Klub négy tagja mesél.

  Az állomásokon nyereményjátékot is találtok. A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában sorsolunk egy példányt a Visszatérésből.

 • A könyv ezúttal a görög mitológia világába kalauzol, igaz, itt nem kis tinik, hanem fiatal felnőttek a főszereplők. Az istenek is fontos szerepet játszanak a regényben.

  A mostani játékunk során a legismertebb görög istenek neveit kell kitalálnotok, méghozzá a meglévő rövid leírás alapján.

  Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

  A költészet, a jóslás, a zene, a tánc, a művészetek, az íjászat és a gyarmatosítás istene. Ő a csordák és nyájak őrzője is. Gyakori jelzője a Phoibosz azaz ragyogó, fénylő. A pestis istene is, és gyakran tisztelték benne a patkányok és a sáskák pusztítóját. Gyakran a halál isteneként is feltűnik, hiszen íjából olyan nyilakat lőtt ki, amelyek pestist és dögvészt hoztak a vidékre. Mégis ő a gyógyítás istene is, aki megtisztította a bűnös lelkeket, ha arra érdemesnek találta az illetőt.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • – 03.16. – Sorok Között
  – 03.18. – Könyvek világa
  – 03.21. – Spirit Bliss
  – 03.24. – CB Olvas