Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Benina – Mindig és soha (A Túlélés szabályai 1.)

Benina a hetedik könyvével egy új oldaláról mutatkozott be. Az írónő eddig fantasy regényeket írt, illetve egy történelmi romantikust, a Megsebzett szabadságot. Most a New Adult műfajában mutatkozott be egy kicsit erősebb történettel, ami ugyan nem dark romance, de azért voltak sötétebb pillanatai. Ez az új irány meglehetősen jó, a Mindig és sohát pedig kifejezetten szerettem.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

A történet főszereplője a tizenhét éves Faith, akit a bátyjával, Joshiával együtt elrabol a maffia, és két hétig kínozza őket. De szó szerint. A testvérek teste tele van vágásokkal, és olyan eszement „játékot játszottak” velük, hogy ha az egyikük sikít, megvágják a másikat… Josiah és Faith bár túlélte és kiszabadult, de menekülniük kell, mert a maffia vadászik rájuk.

Különválnak, Faith a tanuvédelmi program segítségével Honey néven egy kisvárosba kerül, ahol Crayne, a marcona FBI-os vigyáz rá. A lány pedig megismeri a kis Zachet, a megtört lelkú kisfiút, és a bátyját, Brayt, akivel naná, hogy egymásba szeretnek. A történetről saccperkábé ennyit érdemes tudni.

Érzelmi hullámvasút. Így nevezem azt, ha egy olyan utazáson veszek részt, ami akár a hullámvasút, egyik pillanatban teljesen felemel, aztán jön a zuhanás, a szenvedés, majd ismét a boldogság. Ez a könyv is pont ilyen volt. Imádtam, ahogy „játszott” velem a történet. Egyik pillanatban még mindig tökéletes volt, aztán bumm, Faith emlékezett, Zach mondott valami szomorút, és a mélybe kerültem. Ez a fajta érzelmi hullámvasút pedig nagyon jól állt a regénynek.

Ahogy én elképzeltem: Faith álcában | A fotón: Dove Cameron
Ahogy én elképzeltem: Faith álcában | A fotón: Dove Cameron

A sötétséget és a fájdalmat is meglehetősen jól ábrázolta az írónő. Azok a jelenetek, amikor Faith emlékezett a kínzásokra, szinte engem is megsebeztek. Borzasztó dolgokat élt túl, olyan fájdalmakat és kínokat, amiket elképzelni sem lehet. Tudni, hogy ha sikítasz, a bátyád is megvágják, de amikor beléd vágnak, lehetetlen a kíntól nem üvölteni… Az egész pszichológiai rész remekül működött, Faith fájdalmai, a sokk, a továbblépés nehézségei, a rettegés minden hiteles és jó volt, a múlt jelenetei pedig borzasztóan jók lettek.

Bray, mint férfi főhős tökéletes volt. Az a típusú férfi karakter, akibe csak beleszeretni lehet. Minden forrófejűsége és rosszabb tulajdonságai ellenére ő volt az a srác, akiről mindenki csak álmodik. A jelenetek, amiben Faith és ő együtt voltak, egyszerűen isteniek lettek. A kémia jól működött köztük, és az, ahogy a srác bánt a lánnyal, mindent vitt.

De az én kedvencem így is Zach volt, a kis nyolcéves srác, aki túl két életmentő nagyműtéten depressziósan lézengett. A szívem szakadt meg minden jelenetben, ahol feltűnt, mert annyira szerethető volt a kis minion-rajongó cukiság, minden fájdalmával és a hatalmas szívével egyetemben. Ritka az, ha ennyire szerethető kölyköt látok valahol, és ez itt tök jó volt. (Ó, és a srácok anyukáját is imádtam).

Ahogy én elképzeltem: Bray (ha jól rémlik szőke volt, de én így láttam a lelki szemeim előtt :))

Kaptunk ám erotikus jeleneteket is, ráadásul egész sokat. Olyan üdítő volt, hogy végre ennyire jól megfogalmazott érzéki jelenteket olvashatok. Sajnos ritka az, ha valaki ennyire gyönyörűen át tudja adni az érzékiséget, de Beninának összejött. Ráadásul minden egyes erotikus pillanatnak súlya volt. Hiszen gondoljunk bele, Faith teste tele van sebekkel, vágásokkal. Mennyire nehéz lehet így megnyílni egy tökéletes testű férfi előtt? És még ezt is tökéletesen megmutatta az írónő!

Egyedül azt sajnáltam, hogy a könyv végét kicsit gyorsnak éreztem, különösen mert előtte olyan szépen és kifejtősen történtek a dolgok. Tudom, ez egy sorozat első kötete, de abban reménykedtem, hogy rendes lezárása lesz, nem pedig ilyen kicsit gyors volt, különösen a nagy akció, és az utána lévő utolsó fejezet.

Ennek dacára várom a következő rész(eke)t, mert nagyon szerethető mellékszereplő gárdát hozott össze az írónő. Alig várom már, hogy megismerjem Seth és Jane történetét, különösen mert olyan kevés regényben láthatunk teltkarcsú, kicsit ducibb hősnőket. És van egy olyan érzésem, hogy Josiah összejön majd a csajjal, aki Csingilingnek nevezte a hősnőt. (Nem jut eszembe a neve, de imádnivaló a lány, a háttértörténete is remek). Persze nem biztos, hogy ők lesznek a főhősk, csak én kombinálok 🙂

Ahogy én elképzeltem: a kis Zach, amikor Faith vele van <3

Értékelés: 9/10

Izgalmas, romantikus és szexi érzelmi hullámvasút volt ez a könyv, tele imádnivaló szereplőkkel. A történetvezetés lendületes, az írónő stílusa magával sodró és tökéletes. Örülök, hogy elolvastam, kár lett volna kihagynom.

Hogy tetszik a borító? Szerintem maradjunk annyiban, hogy nem lett kedvenc 🙁

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted a New Adult történeteket, és nem riadsz meg attól, ha egy kicsit sötétebb szituációkat is találsz benne, akkor mindenképpen olvasd el ezt a regényt. Mert egyszerűen imádnivaló!

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

MINDIG ÉS SOHA – BLOGTURNÉ

 • Nemrég jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Benina legújabb regénye, A túlélés szabályai 1. – Mindig és soha egy. Az írónő ezúttal új terepen próbálta ki magát. Kalandozz te is vele, és ismerd meg a történetet a Blogturné Klub négy bloggerével. Természetesen a turné végén egy példányt is nyerhetsz a könyvből.

   

 • Benina első regénye A Boszorka fénye volt, ezért a mostani játék híres boszorkány karakterekhez kapcsolódik majd. A turné állomásain boszorkány karakterek fényképeit találhatjátok, a feladatotok, hogy beírjátok az adott karakter teljes nevét a Rafflecopter megfelelő sorába.

  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 01.30. Könyvvilág
  02.01. Sorok Között
  02.03. Spirit Bliss
  02.05. MFKata gondolatai