Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Egy eszementnek tartott ötlet állhat a Szólíts a neveden második részének az útjában

Meglepően nagy siker a Szólíts a neveden. Bár a mozi pénztáraknál nem teljesít annyira combosan, de a kritikai elismertsége remek, és olyan rangos Oscar díjakra jelölték, mint a legjobb film, és a legjobb főszerpelő (Timothee Chalamet).

Látva a nagy sikert nem is meglepő, hogy a készítők szeretnének folytatást, egy második részt, amiben visszatérhet Elio és Oliver is. Na de hogy készülne mindez el?

Az író, André Aicman nem írt második regényt, viszont a könyv utolsó negyven oldala nem került felhasználásra a filmben, így némi kapaszkodó mindenképpen akad. Az író elárulta, ő szívesen írna folytatást, de az játszódjon húsz évvel később.

Utóbbi ötletre, hogy ennyire megöregítsék a karaktereket, a producerek és a forgatókönyvírók nem nyitottak. James Ivory egyenesen eszementnek tartja a dolgot, hiszen Timothee Chalamet-et lehetetlen 40 évesre maszkírozni, márpedig az eredeti főszereplők nélkül mi értelme lenne folytatni?

Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy megvan az akarat, de kreatív nézeteltérések állnak a folytatás lehetőségének az útjában. Ami viszont biztos: a könyv már itthon is megjelent, és a mozikban is fut a film. Jó szórakozást mindkettőhöz! Azért én bízom benne, hogy a folytatás kapcsán is lesz ésszerű megoldás.