Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Szelídíts meg! – 5 dolog, amit szerettem Róbert Katalin könyvében

Idén Róbert Katalin új regénnyel jelentkezett, méghozzá A kis herceg átirataként funkcionáló Szelídíts meg! művével. Ugyan nem varázsolt el annyira, mint a lehengerlően tökéletes Szívből, színből, igazán, de a Young Adult könyvek szerelmeseinek így is bátran ajánlom elolvasásra. Ki is emeltem 5 dolgot, amit szerettem Róbert Katalin könyvében.

#1 – Meghozza a kedved A kis herceghez

Ciki vagy sem, nem olvastam még a kultikussá lett regényt, hiába volt kötelező olvasmány. A Szelídíts meg! viszont meghozta a kedvemet a történethez, leginkább a benne lévő A kis herceg idézetek miatt.

#2 – Rozi, te drága!

A történet főhősének, Kishercegnek van egy barátnője, a Rozi, aki kicsit nyafka lányként van elsősorban feltüntetve. De engem mégis magával ragadott a karakter, mert szerettem, hogy ennyire hétköznapi.

Rozi nem gonosz, nem is szemét, hanem egy olyan ember, akivel bármikor összefuthatsz, és akit biztos mindannyian ismertünk már életünk során. Szerettem azt, ahogyan a kötet vége felé viselkedett, és úgy érzem, ő volt a lehető legemberibb karakter a történetben. Kissé idegesítő, kissé sok, de szerintem minden hibája az emberségéből fakadt. És ez szerintem jó.

Ahogy én elképzeltem: Rozi | A fotón: ?adelaine Petsch
#3 – A továbbtanulás nehéz dió

Emlékszem, annak idején engem is sokként ért, hogy 18 évesen már döntést kell hoznom az életemről. A regény főhőse, Kisherceg is ebbe a dilemmába kerül. Az írónő kitalált egy jó ötletet: Kishercegnek lehetősége nyílik betekintenie pár szakmába, és megtudnia, hogy milyen egy ügyvéd vagy akár műsorvezető élete.

Nagyon szépen átjött, hogy a döntés mennyire nehéz, és ha rosszul választ az ember, akkor mennyire belerekedhet egy olyan munkába, ahol felőrlik a lelkét.

#4 – Aranyos volt a romantikus szál

A történet fő gerincét a romantikus szál adja: a vad Róka és a szelíd Kisherceg románca már a könyv elejétől nagyon szépen lett felépítve. Érezhető volt a kettejük közti kémia, és tök jól átjött az is, hogy ők ketten mennyire kiegészítik egymást, és tényleg boldogok lehetnek, ha megadják az esélyt.

Emellett minden közös jelenetük tetszett, külön csíptem, ahogy Kisherceg áttöri azt a bizonyos falat, és a kedvességével és odaadásával megszelídíti végül a lányt. A poénjaik és a visszafogott csatározásaik pedig mesteriek lettek.

Ahogy én elképzeltem: Kisherceg | A fotón: Hunter Parrish
#5 – Róbert Katalin gyönyörűen ír

Kevesen írnak olyan szépen a szórakoztató irodalom berkein belül, mint Róbert Katalin. A szövegminőség tényleg kimagasló, viszont a szépirodalmi jelleg dacára nem lett vontatott a szöveg, megmaradt a sodró lendület, ami segít, hogy ütemesen haladjon az ember olvasás során, és mégis befogadja a mondatok szépségégét.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva tiéd lehet a Szelídíts meg! 🙂 *

SZELÍDÍTS MEG! – BLOGTURNÉ

 • Vajon a herceg megszelídítheti a vad lányt? Új, mai köntöst kapott a Kisherceg és Róka története, méghozzá Róbert Katalin tollából.

  A különleges regénnyel a Blogturné Klub öt tagja ismertet meg titeket. Figyeljétek az állomásokat és nyerhettek is, méghozzá három példányt a regényből!

 • Tudtátok, hogy Róbert Katalin nem csak író, hanem a Könyvmolyképző Kiadó egyik szerkesztője is? A mostani játékunk során azon könyvekből találtok idézeteket, amiket az írónő szerkesztett.

  A feladat egyszerű: ismerjétek fel az idézetet és írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Sok sikert!

  Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  – Azt hiszem, nagyon magányos emberek lehetnek.
  – Magányosak? – tátotta el a száját a férfi. Sokféle válaszra számított – „gyilkosok”, „hősök”, „bolondok” –, de erre aztán végképp nem.
  – Igen. És hisznek abban, amit csinálnak, máskülönben biztosan nem hoznának ekkora áldozatot.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 10.10. – Sorok Között

  10.13. – Szembetűnő

  10.15. – Zakkant olvas

  10.16. – Deszy Könyvajánlója

  10.17. – Spirit Bliss