Home Könyves idézetek Ez a 15 Sarah Dessen idézet a szívedig hatol és elgondolkodtat

Ez a 15 Sarah Dessen idézet a szívedig hatol és elgondolkodtat

Eddig három Sarah Dessen könyvet olvastam, és a hibáik dacára nagyon szerettem őket.

Dessen stílusa mindet elvitte a hátán, mert az írónő nagyon gyönyörű gondolatokat és életérzéseket tud átadni a regényei során.

Éppen ezért nem is volt nehéz kiválasztanom az öt itthon is megjeelnt könyvéből azokat, amik garantáltan az ember szívéig hatolnak és el is gondolkodtatják. Íme, az idézetek!

#1

„Azt gondolom, bizonyos dolgoknak jobb, ha el vannak törve. Tökéletlenek. Kaotikusak. Így gondoskodik a világmindenség az ellentétekről. Kell lennie néhány gödörnek az úton. Ilyen az élet.”
(Sarah Dessen: Tökéletes)

#2

„Sosem megfelelő a hely és az időpont az igaz szerelemre. Véletlenül történik, egy szívdobbanás alatt, egyetlen felvillanással, egy lüktető pillanatban.”
(Sarah Dessen: Tökéletes)

#3

„– Azt kell eldöntened – hajolt közelebb Kristy –, hogy milyennek szeretnéd az életedet. Ha holnap itt lenne a vége, elégedett lennél azzal, ahogy eltöltötted?”
(Sarah Dessen: Tökéletes)

#4

„Ha elveszítesz valamit, akkor az örökre eltűnik. De ha csak nem találod… az azt jelenti, hogy megvan, csak nem ott, ahol hiszed.”
(Sarah Dessen: Altatódal)

#5

„– Egyetlen szó – válaszolta Ted véresen komoly ábrázattal – az egész világot megváltoztathatja.”
(Sarah Dessen: Altatódal)

#6

„Talán a házasság, ahogy maga az élet is, nem csak a Nagy Pillanatokról, a legcsodálatosabbakról vagy a legszörnyűbbekről szól. Hanem talán éppen az apró dolgok – mint például finom, de biztos kézzel vezetni vagy vezetve lenni nap mint nap –, ezek azok, amik a legvékonyabb köteléket is megerősítik.”
(Sarah Dessen: Altatódal)

#7

„‒ Minden sérülés számít ‒ ismételte Adam megint. ‒ De a lényeg, hogy nem az határoz meg, hányszor esel le, hanem hogy hányszor szállsz vissza a biciklire.”
(Sarah Dessen: Álom két keréken)

#8

„Az egyetlen ember, akit irányíthatsz, te magad vagy.”
(Sarah Dessen: Álom két keréken)

#9

„Csak azoknak a dolgoknak van igazi értékük, amikért megküzdesz, mielőtt megszertnéd őket.”
(Sarah Dessen: Álom két keréken)

#10

„Mert egy dal azonnal visszarepíthet egy pillanatba, egy helyre, de még egy emberhez is. Nem számít, mi más változott meg a világodban, az az egy dal ugyanaz marad, épp mint az a pillanat.”
(Sarah Dessen: Figyelj rám!)

#11

„De az ember véges számú esélyt kap arra, hogy újrakezdhessen valamit ebben az életben, véges számú esélyt, hogy ha a múltján nem is, de a jövőjén változtasson.”
(Sarah Dessen: Figyelj rám!)

#12

„Elfogadtam a jót, amikor jött, és a rosszat is ugyanúgy. Tudtam, hogy idővel elmúlik mindkettő.”
(Sarah Dessen: Figyelj rám!)

#13

„Az ember szívét lehetetlenség egyik pillanatról a másikra elzárni, mint egy csapot; el kell jutni egészen a forrásig, és azt kell kiszárítani, cseppenként.”
(Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év)

#14

„Ne adj fel valami fontosat, csak hogy megtarts valakit, aki azt sem képes kimondani, hogy szeret.”
(Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év)

#15

„Lehetetlenség előre eltervezni azt a pillanatot, amikor a dolgok újra a helyükre kerülnek. Ahogyan azt sem lehet előre eltervezni, amikor az ember elvész.”
(Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év)