Home Hírek Hatalmas rejtélyre bukkant a lány – Jön magyarul John Green testvérének a...

Hatalmas rejtélyre bukkant a lány – Jön magyarul John Green testvérének a regénye

Nemrég robbant a hír, miszerint a Csillagainkban a hibát jegyző John Green testvére, Hank Green is írt egy regényt. Ma pedig a Gabo Kiadó közölte, itthon is érkezik Hank könyvre. Megjelenési időpont még nincs sajnos.

Íme, a Absolutely Remarkable Thing története a Gabo Kiadó tálalásában: Hank Green debütáló regényének hőse egy fiatal, képzőművészetet hallgató lány, April May, aki egy globális rejtély középpontjába kerül. April egy hatalmas robotszoborba botlik Manhattan belvárosában, levideózza a furcsa építményt, az anyagból pedig világszenzáció lesz a legnépszerűbb videomegosztón. A lány akkor válik csak igazán ismertté, amikor kiderül, számos más városban található ugyanilyen szobor, és senki sem tudja hogyan és miért került oda.

Green elárulta, hogy bátyja, John még nem olvasta a kéziratot, ő viszont tart tőle, hogy előbb-utóbb meg fog történni. És hogy ő olvasta-e John történeteit? Erre így válaszolt: „John Greenre én a bátyámként gondolok, és nem John Greenre mint íróra. Amikor a könyveit olvasom, mindig azon gondolkodom, hogy a fenébe írhatta ezt az idióta testvérem.

Balra John Green, mellette jobb öccse, Hank