Home Szösszenetek Tényleg jó nekünk, hogy kikerült a Trónok harca új része a netre?

Tényleg jó nekünk, hogy kikerült a Trónok harca új része a netre?

Hackerek egy csoportja ellopta pár sorozat bemutatás előtt álló epizódját, és az HBO belső levelezésének egy részét is. Most pénzt követelnek a csatornától, különben mindent kiszivárogtatnak. A Trónok harca 7×04 forgatókönyve, és a teljes epizód már online is van. Az egyértelmű, hogy az HBO-nak ez nem jó dolog, de mi van velünk?

A kérdés elsőre talán furán hathat, de gondoljunk bele komolyabban. Tényleg jó az, hogy kint van a neten az új rész? Mikor nincs hozzá felirat, a magyar sem készül, csak hétfőn, erről itt írtak a fordítók. Ráadásul a kikerült rész minősége nem a legjobb, márpedig a Trónok harca egy olyan gyönyörűen fényképezett, és olyan szép helyszíneken játszódó széria, amit HD-ben érdemes élvezni.

Persze, az első reakció lehet az, hogy “hurrá, 3 nappal a premier előtt láthatom“, de ennek van ám egy olyan hátulütője is, hogy az 5. részre így 3 nappal tovább kell várni. Ezen felül pedig tényleg olyan részt akar megnézni az ember, amit hackerek loptak el béna minőségben? Én is nagyon szeretem a sorozatot, de ez így nem túl vonzó ajánlat.

Viszont… Ugye mindannyian tudjuk, hogy a Trónok harca mennyire veszélyes sorozat spoilerek szempontjából. Már hétfő délután tele van spoilerekkel a Facebook, az Instagram, és még a hírportálok is. És igen, én kissé spoiler-fób vagyok, jobb úgy nézni a sorozatot, hogy nem tudom előre mi történik, és így meglepődhetek. Sokszor még azt is meggondolom, hogy a következő rész előzetesét megnézzem-e.

Sokan viszont most meg fogják nézni az új Trónok harca részt, és hétfőig, mire a hivatalos premier után mi is nézhetnénk, az internet háborús zónává alakul(hat) át. Nem léphet be az ember nyugodtan Facebookra, mert bumm, könnyedén szembejöhet egy olyan spoiler, amit nem akartál látni. De nem csak a Facebookról van itt szó, az EW.com például tiltott zóna, mert ott már a cikk címében is lelövik a spoilereket.

Most minden rajongónak két döntése van: megnézi felirat nélkül, béna minőségben a részt, vagy kivárja a hétfőt, de akkor simán benyalhat egy-két-három, vagy ki tudja mennyi spoilert. Egy biztos, bármi is történik, az új epizód megnézésének az élménye már nem lesz ugyanaz.