Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Colleen Hoover: It Starts With Us – Velünk kezdődik

Nagyon féltem ettől a könyvtől, mert az első rész, a Velünk véget ér az egyik kedvencem az írótól. Hogyan lehet folytatni egy tökéletesen lezárt regényt? Nos, CoHo megtalálta a megoldást, és sikerült elérnie azt, hogy a Velünk kezdődik is egy teljesen élvezhető, szerethető és fontos remekmű legyen, aminek minden egyes oldalát élveztem.

A történetben Lily immáron egyedülálló anya, de a közös gyerek miatt Ryle nem tűnt el az életéből. A kapcsolatuk eléggé feszült, Lily továbbra is fél a férfitől, akinek a viselkedése ugyanolyan meghatározhatatlan. Ráadásul újra feltűnik Atlas is az életében, és Lily most már szeretne esélyt adni a szerelmüknek, de retteg Ryle reakcióitól…

A Velünk véget ér a TikTok egyik legsikeresebb könyve, de sok vád érte azzal kapcsolatban, hogy nem jól mutatja be azt, hogy milyen egy bántalmazó párkapcsolat. Én ezzel személy szerint nem értek egyet, nekem már ott átjött minden, de Hoover szintet lépett, és szerintem egyeztetett pszichológusokkal is, ugyanis zseniális megoldásokat alkalmazott ebben a részben.

Van ugyanis több olyan jelenet, ahol Lily szó szerint megmagyarázza magának Ryle viselkedését, amivel egyrészt emlékezteti magát, hogy nem ő a hibás azért, mert Ryle nem tudja kontrollálni magát és ne engedjen az érzelmi zsarolásnak, másrészt az olvasónak is ad egy erős mankót arra vonatkozóan, hogy ha ő is egy bántalmazó kapcsolatban van, akkor miként ismerje fel a másik fél viselkedését, és hogyan adjon magának erőt. Nyilván egy könyv nem fogja megoldani a problémát, de egy jó kezdőlöket lehet, emiatt simán leírom, hogy a Velünk kezdődik CoHo egyik legfontosabb könyve. Remélem eljut azokhoz, akiknek a legnagyobb szüksége van rá.

Arra egyébként én nem is gondoltam, hogy miként oldja majd meg a közös felügyeletet Ryle és Lily, de nagyon érzékletesen átadta Hoover mindennek a nehézségeit. Külön jó volt, hogy Marshall és Alyssa is bele volt vonva valamilyen szinten, amikor pedig egy Ryle-veszekedés után Marshall és Lily a lépcsőházban beszélgetett, és a férfi megnyugtatta a nőt, na ott majdnem elbőgtem magam, mert annyira csodálatos és fontos volt a jelenet. Ryle ezúttal abszolút nem volt szerethető, ami nagyon kellett, mert nem árt tudatosítani az olvasóban, hogy itt és most az ő viselkedésével van probléma, de ha segítséget kér egy szakembertől, ő is változhat.

Atlas viszont maga volt a tökély, a kapcsolatának az alakulását pedig imádtam Lilyvel. Olyan sok édes és romantikus jelenetet kaptunk, hatalmas mosolyra gyúlt miattuk az arcom, és annyira drukkoltam nekik, hogy minden rendben legyen. Szerencsére Atlas is kapott saját szálat, ami kellően izgalmas és érdekes lett. Szükség volt arra, hogy Atlas is rendberakja a saját múltját és fejlődjön, ez pedig meg is történt. Azért azt el kell mondanom, hogy sok Atlas jeleneten nagyon röhögtem, különösen amikor a tizenéves kis „pszichológusával”, Theóval beszélgetett. (Akit amúgy nagyon szerettem).

Értékelés: 10/10

Colleen Hoover újra megcsinálta! Ez a könyv egyszerűen tökéletes lett. Az író nagyon érezte a saját felelősségét a témaválasztásban, és jól megmutatta azt, hogy egy bántalmazó kapcsolatból nem csak kilépni nehéz, hanem az sem egyszerű, hogy annak a közelében legyél, aki egykor bántott téged. A helyzet feloldása pedig iszonyú jó lett. Nem erre számítottam, de így ütött a legjobban.

Atlas szálán is jöttek a komolyabb témák és az olyan nehezebb jelenetek, amik majdnem megríkattak, de szerencsére nem lett ez egy depiregény, mert kaptunk rengeteg romantikus pillanatot Atlas és Lily között, amik magasba emeltek olvasás során. És ne feledjük Lily kislányát se, aki iszonyú édes volt, és én imádtam Lilyt együtt látni a gyerekével, ahogy azt is szerettem, hogy a saját anyjával végre helyrerakta a kapcsolatát.

Nem vágytam arra, hogy Colleen Hoover megírja ezt a regényt, de most, hogy elolvastam, úgy érzem élete egyik legjobb döntése volt, hogy a kezemben tarthatom a könyvet. Köszi CoHo!

Hogy tetszik a borító? Nekem nagyon bejön, imádom a vizet, a rajta lebegő liliomokat és azt, ahogy fodrozódik bennük a víz, jelezve, hogy itt baj lesz…

Kinek ajánlom elolvasásra? Mindenkinek. De tényleg. Ez az év egyik legjobb könyve!

 • A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Colleen Hoover: It Starts With Us – Velünk kezdődik regényét, mely az elsöprő sikerű Velünk véget ér regény folytatása. Kövesd végig bloggereinkkel Lily és Atlas sorsának alakulását a blogturné állomásain, ha szerencsés vagy a játékban, akár meg is nyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.

 • A regény izgalmas beleolvasóját feltétlenül olvassátok el, ez alapján meg tudjátok válaszolni az állomásokon feltett kérdéseket. A helyes válaszokat írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

  Hány éves Theo, Atlas “terapeutája”?

  a Rafflecopter giveaway

 • 06.09 Kelly és Lupi olvas
  06.11 Dreamworld extra
  06.13 Fanni’s Library
  06.15 Sorok között
  06.17 Csak olvass! extra
  06.19 Csak olvass!