Home Egyéb kategória Íme 4 híres regény, ami eredetileg fanfiction volt!

Íme 4 híres regény, ami eredetileg fanfiction volt!

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a netes világban a fanfiction, ami szerintem egész jó dolog. Rengeteg lehetőséget rejt egy író számára, ha egy már jól ismert történetet tud átdolgozni a saját nézőpontjára, íróként sok fejlődést ígér.

Van azonban olyan is, amikor egy fanfictionből igazi, megjelent regény lesz. Persze olyannyira átdolgozott formában, hogy sokszor talán rá sem jövünk mi inspirálta az eredeti történetet. Alább ezekből gyűjtöttem össze egy csokorral.

A szürke ötven árnyalata

Kétségkívül ez a legismertebb példa. E.L. James egy fórumon kezdte el publikálni a Master of the Universe írását, amit a Twilight inspirált. Az olvasók között végül akkora sikere lett, hogy egy kisebb kiadó jelezte az írónőnek, hogy szeretnék kiadni a könyvét, a többi már történelem.

Az első könyvben itt-ott még fel is lehet fedezni az Alkonyat nyomait, például abban a jelenetben, amikor Christian megmenti Anát, akárcsak az Alkonyatban Edward Bellát.

After – Miután

Anna Todd sikertörténete igencsak lenyűgöző. A szerző a Wattpadon kezdte el írni a Harry Styles fanfictionjét, amit a One Direction tagja inspirált. Végül hatalmas sikert aratott az írás, egy kiadó szerződött is a kötet kiadására, a Paramount Pictures pedig már a megjelenés előtt megvette a filmjogokat.

A végső kötetben persze történtek változtatások, például Harry nevét is meg kellett változtatni a jogi problémák elkerülése végett.

Fotókredit: https://www.instagram.com/kittykovacs_/
Egy font hús

Bizony, Sophie Jackson sikerkönyve is Twilight fanfiction volt eredetileg, a sztorit ugyanis a Twilight főhősei ihlették, és természetesen a nevük is ugyanaz lett.

Akárcsak Todd esetében, a megjelent regényben már itt is megváltoztatták a neveket, és már csak nyomaiban lehet felfedezni a Twilight hatásait a regényben.

Szívből, színből, igazán

Természetesen magyar példát is lehet említeni. Róbert Katalin LMBT regényének az eredetije egy Harry Potter fanfiction volt, ami a következő generációról, tehát Harryék gyerekéről szólt. Az originál történetben Harry és Draco fia szeretett egymásba.

A végső, szerkesztett verzióból eltűnt a varázsvilág, de a karakterek jelleme megmaradt, Patrik apjában például jól felismerhetőek Draco jellemvonásai.