Home Könyvek listák Méltatlanul elhanyagolt mellékszereplők: Isaac (Csillagainkban a hiba)

Méltatlanul elhanyagolt mellékszereplők: Isaac (Csillagainkban a hiba)

Egy könyv akkor tud igazán jó lenni, ha vannak komolyan vehető és szerethető mellékszereplői. De vannak páran, akik nem kapják meg a nekik kijáró rivaldafényt. A mai alanyunk Isaac a Csillagainkban a hibából.

* Óvatosan olvasd tovább! Spoilereket találsz a történetről *

Ő az a srác, akivel egy csomó tragédia történt, de a film megtekintése és a könyv elolvasása után mégis egy dolog jár az ember eszében: szegény Hazel, szegény Augustus. Pedig nem csak ő szívott.

Isaac az, akivel talán a legkegyetlenebbül elbánt az élet (vagyis John Green). Elhagyja a szerelme, Monica, akiért tényleg odavan. Utána megvakul, és meghal a legjobb barátja – és így kell tovább élnie. Ez már három olyan dolog, amiért egyesével is bőven ki lehetne akadni, és teljesen jogosan. Ő mégis megy tovább, nem adja fel, és már csak ezért is fejhajtást érdemel.

Találtam a filmből egy kivágott jelenetet, fent csatoltam is. Na, ebből is kiderül, hogy Isaac mennyire különleges karakter, akinek minden rezdüléséből árad a fájdalom, a szeretet, maga az élet. Ő az, akit tényleg csak tisztelni lehet.

Bevallom, én is azok táborát erősítettem, akiket elsőre elvitt a romantikus szál, és csak másodjára esett le, hogy a háttérben megbújt még egy tragédia. Hát mit mondjak, kicsit szégyelltem is magam, de bízom benne, hogy most már ti is más szemmel néztek Isaacre.