Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Film és Netflix sorozat is készül Sissi királyné életéről – Ők a főszereplők!

Az ’50-es években készült Sissi – A magyarok királynéja az egyik gyerekkori kedvencem, mindig is imádtam Sissi történetét. Most pedig egy új film és sorozat is készül is készül I. Ferenc József feleségének az életéről.

Jelenleg is forgatják Sven Bohse rendezésében a Sisi sorozatot, aminek Dominique Devenport és a Közel a horizonthoz-sztár Jannik schümann a főszereplői. A premier 2021 végén várható Ausztriában, reméljük itthon is mielőbb érkezik majd a sorozat. Az első képek már kijöttek, nagyon biztatóak.

A Netflix is elkészíti a maga adaptációját a magyar királynéről, 6×45 részes első évadra számíthatunk, a címe The Empress, azaz a Császárné lesz. A sorozat nagyobb mélységben akarja bemutatni Sissi életét, így az első évad arra az első néhány hónapra koncentrál majd, amit a királyné a bécsi császári udvarban töltött.

A sorozat alapját egyébiránt az itthon is megjelent Allison Pataki könyv, a Sissi – Az ifjú császárné adja majd. A sorozat főszereplőit is megtalálták már, Devrim Lingnau és Philip Froissant lesz a császári pár (lásd a fenti képen). A sorozat premierje 2022 tavaszán esedékes, így erre még várnunk kell egy cseppet.