Home Könyves idézetek Íme 4 kedvcsináló idézet a The Hate U Give – A gyűlölet,...

Íme 4 kedvcsináló idézet a The Hate U Give – A gyűlölet, amit adtál könyvhöz

A Könyvhétre már megjelenik a The Hate U Give, ami a legjobban várt könyvheti megjelenésem. (Ami azt illeti, már teljesen be vagyok sózva, alig várom, hogy elolvassam). A kiadó bőszen osztogatja is az idézeteket a könyvből, amik láttán még jobban várom a könyvet.

Gondoltam szenvedjünk együtt 🙂 megmutatom nektek is ezeket a szuper idézeteket, hátha lemaradtatok róluk. A könyv pedig ide kattintva már előrendelhető.

#1

Erre szavakat is alig találni. Borzasztó, hogy ilyen még mindig van.

“Tizenkét éves koromban két komolyabb beszélgetést is lefolytattam a szüleimmel.
Az egyik a szokásos „bibeporzó” téma volt. Bár nem a szokványos verziót kaptam belőle. Anyukám, Lisa, nővérként dolgozik, így pontosan elmagyarázta, mi hová kerül, és minek hová nem kellene kerülnie, míg fel nem növök. Akkor én még erősen kételkedtem abban, hogy bármi bárhová képes lenne bekerülni. És miközben a többi lánynak a suliban már dudorodott a cicije, nekem pont olyan lapos volt mindenem elöl, mint hátul.
A másik beszélgetés arról szólt, mi a teendő, ha megállít egy rendőr.
Anyu szerint még túl fiatal voltam a témához. Apu azzal érvelt, hogy sosem lehetek elég fiatal ahhoz, hogy letartóztassanak vagy lelőjenek.
– Starr-Starr! Tedd majd, amit mondanak – tanított apám. – Tartsd a kezed magad előtt. Semmi hirtelen mozdulat. Csak akkor beszélj, ha ők beszélnek hozzád.
Tudtam, hogy ez komoly téma. Ha apa, akinek a legnagyobb szája volt az egész világon, azt mondja, maradjak csendben, akkor bizony tényleg csendben kell maradni.”

#2

Mennyire igaz!

“Néha akkor is elromlanak a dolgok, ha mindent jól csinálunk; a lényeg, hogy soha ne adjuk fel a jót”

* Cikkajánló: 4 ok, hogy miért akarom nagyon elolvasni a könyvet *

#3

Kipihened, megbánod – no a könyv elolvasására utóbbi tuti nem igaz.

„Áttörjük a tömeget. Big D tavaszi szüneti bulija faltól falig ér. Mindig tudtam, hogy a fél világ meg még annak az anyja is ilyen bulikban rázza a seggét – nos, rajtam kívül –, de azt azért nem gondoltam volna, hogy ennyien lesznek. Csajok színes, göndörített, kisimított, feltupírozott hajkoronával… Túl alapnak nézek ki a copfommal. A srácok hófehér cipőben és trottyos gatyában, olyan közel nyomják magukat a csajok seggéhez, hogy kotonra lenne szükségük. Nagyi szokta mondani, hogy a tavasz a szerelem évszaka. Na, a tavasz Garden Heightsben nem igazán szerelmet hoz, inkább téli szülést. Nem csodálkoznék, ha jó páran bekapnák a legyet itt, Big D buliján. Mindig pénteken tartja, hogy szombaton ki tudd pihenni, vasárnap pedig meg tudd bánni.”

#4

És ez még csak a kezdet… Gyanítom sok minden vár még Starra…

„A zsaru komótosan visszasétál a járőrkocsihoz. A szüleim nem arra neveltek, hogy féljek a rendőröktől, csak hogy viselkedjek megfontoltan. Azt mondták, nem túl okos dolog mozogni, ha a rendőr hátat fordít neked. Khalil pedig pontosan ezt teszi. Az ajtajához lép. Nem okos dolog hirtelen mozdulatot tenni. Khalil ezt teszi. Kinyitja az ajtaját. – Jól vagy, Starr… Puff! Egy. Khalil összeesik. Vér fröccsen a hátából. Az ajtóba kapaszkodik, hogy megtartsa magát. Puff! Kettő. Khalil levegőért kapkod.Puff! Három. Khalil kába tekintettel néz rám. A földre zuhan.”

* Kíváncsi lettél? Rendeld elő a könyvet ide kattintva *