Home Hírek A hársfák alatt – Jön a sikerfilm alapjául szolgáló regény a Könyvmolyképzőnél

A hársfák alatt – Jön a sikerfilm alapjául szolgáló regény a Könyvmolyképzőnél

Hamarosan megjelenik Anne-Charlotte Voorhoeve új regénye, a Hársfák alatt. Az írónő a magyar olvasók számára nem ismeretlen, a Liverpool Street könyvét sokan megszerették.

A Hársfák alatt egy nagyon különleges korba kalauzol, ami bár alig harminc éve volt, mégis, oly távolinak tűnik. Egy fiatal lány szeméből követhetjük végig a berlini fal lebomlását és Németország egyesülését.

Kétségkívül érdekes regény, az én érdeklődésem mindenképpen felkeltette, úgyhogy igyekszem majd elolvasni is. Ami pedig külön izgi, hogy 2002-ben német film is készült a történetből, amit Lilly átment a falon címmel itthon is bemutattak.

Anne-Charlotte Voorhoeve – A hársfák alatt

1988. A tizenhárom éves Lilly bepakolja a hátizsákját. Jénába készül, az NDK-ba. Ott él ugyanis csodálatos nénikéje, Lena a férjével és a gyermekeivel – csak ők maradtak Lillynek, miután édesanyja meghalt. Ám annyira azért nem egyszerű dolog Nyugatról Keletre költözni.

Nemcsak a bürokrácia emelte falakat kell lerombolnia, hanem a keletnémet rokonok életét beárnyékoló múlttal is meg kell küzdenie. Lilly azonban nem hagyja magát elijeszteni, és egy új világot sikerül meghódítania magának.