Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Antihygge, avagy áldatlan állapotok: Befutott Okváth Anna új könyvének a borítója!

A Könyvhétre érkezik Okváth Anna új regénye, ami elég különleges magyar címet kapott, hiszen arra, hogy Antihygge, nyilván sokan felfigyelünk majd, különösen azok, akik követik a hygge életérzést.

A címnek megfelelően a borító is nagyon egyedi lett, szerintem tök jól néz ki. Alább megnézhetitek különféle infók társaságában.

Fülszöveg:

Vajon a bimbónak nem fáj, amikor kinyílik?
Vajon a pillangónak nem szenvedés kihámozni magát abból a szűk bábból, amiben korábban nyomorgott?

Vajon, ha már nincs mit veszítened, miért félsz attól, hogy tovább lépj?
Kati mesebelinek látszó, boldog élete egy motorbalesetnek köszönhetően darabjaira hullik. A férje kómába kerül, a munkahelyén áskálódnak ellene, és ha ez nem lenne elég, még a lakása is elúszik. Az igazi, áldatlan állapotok között gyerekkori barátja, a vörös hajú, gátlásos, ám csupaszív Iggi segít neki.

Csakhogy Iggivel együtt járnak a gyerekkori emlékek és a felismerés: Katiból mára kiveszett az a vagány, vadóc kislány, aki festőnek készült, és sosem élt volna megalkuvó életet.

Vajon Kati vissza tud térni egykori önmagához? Képes szárnyakat adni művész-énjének? Vajon a szeretet ereje legyőzheti a szerencsétlenségek árját?
Történet egy bátor nőről, aki nem fél szembenézni a felfoghatatlannal, és vállalkozik a legveszedelmesebb utazásra: az öntudatra ébredésre.
Te mit tennél, ha mindaz, amit igazinak és boldognak hittél, semmivé foszlana? Te mit áldoznál fel azért, hogy az álmaidnak élhess? Mernél továbblépni?

Idézetek:

#1

„Belekapaszkodtam ebbe a pillanatba. Belekapaszkodtam Iggibe. Úgy éreztem, végre nem csak a lelkünk egy. Belebújtam a biztonságot nyújtó ölelésbe, elvesztem benne, tetőtől talpig iggis lettem, és sírni tudtam volna, olyan jó érzés volt ez az oltalom.”

#2

„– Don Sandro, maga nem szívbajos.
– Nem azért fordítottam hátat a társadalomnak, hogy szívbajos legyek. Hallja a te huszonegyedik századi, városlakó füled ezt a csöndet, vagy üresjáraton is cseng?
Nem hallottam semmit.
És hallottam, hogy ez jó.”

#3

„– És különben is. Ez nem egy regény. Vagy film. Amiben emelkedett erkölcsű hősök rohangálnak. A valóságban, don Sandro, nincs megbocsátás és rohadtul nincsenek hősök.
– A megbocsátást kérni kell. Nem várni, fiam. Ezt sokan elfelejtik.”

Az íróról:

Okváth Anna 1985-ben született Siófokon. Kulturális antropológia-skandinavisztika szakpáron végezett az ELTE Bölcsészettudományi Karán, Budapesten.

Szenvedélyes zenész. A II. Aranymosás pályázat egyik nyertese. Első regénye, a Más állapotok, a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg, az Arany Pöttyös sorozat részeként, második regénye, a Szonáta gordonkára és kávédarálóra pedig a Vörös Pöttyös sorozatot színesíti.

https://www.facebook.com/annaokvath/
https://annaokvath.wordpress.com/