Home Borítómustra Én terveztem a Vörös Pöttyös Nyomás alatt borítóját!

Én terveztem a Vörös Pöttyös Nyomás alatt borítóját!

A Könyvmolyképző könyvheti megjelenései közül a Nyomás alatt borítóját is nekem volt szerencsém elkészíteni 🙂 Most erről mesélek nektek, sőt, meg is mutatok pár elvetett borítótervet! Először viszont, íme, a végleges:

De amivel kezdenem kell: imádtam a könyvet. Pár hete volt szerencsém elolvasni, és nagyon a lelkemig hatolt. Ez egy fontos olvasmány, tele értékekkel, remélem minél többen esélyt adtok majd neki. Mivel a regényt szerettem, ezért külön öröm, hogy az én tervem kerülhetett rá a borítóra. Bízom benne, hogy méltó a borító a regényhez.

Első körben az alábbi három tervet készítettem el. Mivel a könyvben fontos szerepet játszik New York városa, ezért mindenképpen szerettem volna, ha megjelenik a borítón. A főhős ugyanis nem csak New Yorkban él, hanem terápiaként térkép formájában le is rajzolja azt.

Ezekkel a tervekkel viszont egy gond volt. A srác túl dögös rajtuk, és hát, még az inge is nyitott. A főhősünk totál más alkat, így újra indult a keresés. A srác viszont nagyon cuki, simán egy könyvön a helye 🙂

A dreamstime-on kutattam vagy fél órát pasi modellek stock fotóit nézegetve, és már sokadjára futottam bele a Túl szép borítómodell Danilo D’Agostino-ba. Úgyhogy gondoltam egyet, és megnéztem az összes fotóját. Milyen jól tettem! Ott találtam ugyanis rá arra a győztesre, amin zsebre dugja a kezét. Valahogy illik ez a mozdulat a főhőshöz.

Így, hogy a modellem meglett, már csak háttér kellett. Azt tudtam, hogy a várost meg kell jeleníteni, de hogy? Itt is a véletlen segített: elfelejtettem lementeni a színes New York sziluett linkjét, ezért újra rákerestem, és ott akadtam rá erre a menő fekete-fehér rajzra, mert eredetileg az olyan volt. Nézegettem Danilo képét, és eszembe jutott, milyen lenne szürke háttérrel…. Hát, kerestem egyet, és onnantól már kész is volt a terv.

Viszont sokan nem szeretik, ha egy modell arca is látszódik a borítón, ezért le is vágtam a fejének egy részét, hátha úgy bejövősebb lesz. A kiadónak végül a levágott fejű jött be, a Vörös Pöttyös oldalon pedig arról lehett szavazni, a színes, vagy a szürke városi sziluettes legyen a végső. A szürke mellett döntöttetek, de sokan jelezték, hogy gáz a cím betűtípusa, így változtattam. És így jutottunk el a végleges verzióhoz. De megmutatom nektek, hogy néz ki arccal együtt a borító egy régebbi, más betűtípusos terven.

Nos, ennyi a Nyomás alatt borítótervezésének a története. Hamarosan újra mesélek, mert van még egy harmadik könyv, amihez borítót terveztem!