Home Könyvek listák Íme, az 5 legtöbbet eladott Young Adult könyvsorozat a '2000-es években

Íme, az 5 legtöbbet eladott Young Adult könyvsorozat a '2000-es években

Az EW jóvoltából egy nagyon érdekes listát kaptunk: elárulták, hogy mely Young Adult könyvsorozatok fogytak a legjobban a ‘2000-es évezredben.

A listán sok meglepetés nincs, az továbbra is nagyon látszik, hogy ha egy YA sorozatból film, vagy tévésorozat készül, az meglehetősen megdobja az eladási adatokat is.

Az első helyen a Harry Potter könyvek végeztek, ami bőven ráver az egész mezőnyre. Harry kalandjaiból ugyanis 504 millió példányt adtak el világszerte.

A második helyre a Twilight sorozat futott be. Stephenie Meyer könyveiből 120 millió példány kelt el, ami azért lássuk be, iszonyatosan magas adat.

A harmadik egy itthon kevésbé ismert sorozat, R.L. Stine-tól a Fear Street. A negyedik Az éhezők viadala trilógia a maga 65 millió elkelt példányával.

A sereghajtó Cassandra Clare, az ötödik helyen szerepel 36 millió eladott példánnyal. Viszont! Ő az, akinek a legtöbb esélye van arra, hogy feljebb kerüljön a listán, hiszen a FreeForm-on fut a Shadowhunters, és újabb kötetekkel bővül az Árnyvadászok világa.