Home Könyvek listák 5 ok, hogy miért örülnék a Hollófiúk tévésorozatnak

5 ok, hogy miért örülnék a Hollófiúk tévésorozatnak

Tegnap röppent fel a hír, hogy tévésorozat készül Maggie Stiefvater nagysikerű Hollófiúk könyvsorozatából. Az ilyen híreket érdemes óvatosan kezelni, ugyanis kevés ötlet jut el a ténylegesen a tévéképernyőre, hiszen eleve kevés pilotból rendelnek be tévésorozatot.

Mindenesetre én nagyon drukkolok a Hollófiúk tévésorozatnak, örülnék, ha elkészülne. És mondom mindezt úgy, hogy a könyvet nem igazán szerettem. Az írónő stílusa elég távol áll tőlem, annyira különleges, nem tudott beszippantani, és néhol a sztori is lassan bontakozott ki, sokszor a több kilométeres környezet leírások miatt.

És még így is örülnék, ha létrejönne a tévésorozat! El is mondom, miért!

#1 – Kellően rejtélyes és izgalmas a történet. Adott a Ley vonal, ami mentén öt diák kutat, ott a Látó lánya, akinek előre megjósolták, hogy ő okozza majd az igaz szerelme halálát. Rengeteg titok, rejtély, akció és természetfeletti van a sztoriban, ami jól mutatna a képernyőn.

#2 – Az írónő nagyon jól megalkotta a főszereplőket. A Hollófiúk mindegyike igazi egyéniség, nagyon szerethetőek, és együtt alkotnak igazán jó csapatot. A kedvencem pedig naná, hogy Adam volt.

#3 – Érdekel, hogy mi lesz később. A könyv folytatásait nem tervezem elolvasni, de jó lenne megismerni a történet végkifejletét, lerántani a titkokról a lepleket. Erre a sorozat tökéletesen alkalmas lehet.

#4 – Helló, LMBT szál! Álszent lennék, ha nem írnám le:  későbbi részekben lesz egy komoly meleg-szál a történetben, amire iszonyú kíváncsi vagyok. És hogy a fenébe ne drukkolhatnék egy olyan sorozatért, amiben LMBT-szál is könnyedén lehet?

#5 – Imádom az adaptációkat. Szerintem tök jó dolog, hogy a könyvek megelevenednek. És igen, néha csak a fejünket fogjuk a változtatások miatt, de azok engem nem mindig zavarnak. Meg különben is, sokszor már csak azért is jó, ha egy könyvadaptáció megszületik, mert így sokan rátalálnak az adott könyvre, és akár bele is szerethetnek az olvasásba.

* A könyvekre is kíváncsi lettél? Ide kattintva megrendelhetőek! *