Home Könyvek listák 4 ok, hogy miért akarom elolvasni a The Hate U Give –...

4 ok, hogy miért akarom elolvasni a The Hate U Give – A gyűlölet, amit adtál könyvet

A Könyvhétre itthon is megjelenik Angie Thomas sikerkönyve, ami külföldön hatalmas siker, többek között John Green is rajongásig szereti. Számomra egyértelműen ez az egyik legjobban várt megjelenés, alig várom már, hogy elolvashassam. El is mondom, hogy miért.

Amerikában eredetileg ezzel a borítóval jelent meg A gyűlölet, amit adtál. Itthon más borítót kapunk majd
#1 – Mert igaz történet alapján készült

Egész Amerikát (és a világ felvilágosultabb részét) megrázták azon esetek, amikor fehér rendőrök fegyvertelen fekete embereket lőttek le. A könyv ezt a témát dolgozza fel, a hősnő egy elit gimnáziumban tanuló fekete lány, aki végignézi, amint egy rendőr így megöli a legjobb barátját – és emiatt rögtön a média és a rendőrség nyomása alá kerül.

#2 – Mert érzem, hogy tudok majd azonosulni a hősnővel

Roma származású vagyok, de az iskoláimban és a munkahelyeimen is elenyésző számú romával voltam körülvéve. Tulajdonképpen mindenütt én voltam “az egyetlen“, ami egyrészt jó volt, másrészt meg kevésbé. A könyv hősnője is pont ebbe a helyzetbe került: feketeként jár “a fehérek iskolájába“, miközben nem érzi magát feketének, de amiatt ítélik őt meg elsősorban.

A filmadaptáció főhőse úgy tűnik Az éhezők viadala felfedezettje, Amandla Stenberg lesz
#3 – Mert mozifilm készül belőle

Ciki vagy sem, bevállalom: ha egy könyv mozifilmes adaptációs jogait már a megjelenés előtt eladják, akkor az a regény tudhat valamit. Akkor arra érdemes odafigyelni. A történetét ismerve pedig tényleg így is van. A film főszerepét Amandla Stenberg (Minden, minden) kapta – remélem nem cserélik le időközben másra.

#4 – Mert a sztárírók is imádják

A könyv csak év elején jelent meg Amerikában, de megmozgatta a könyvolvasó embereket – és az írókat is. Olyanok sztárírók támogatták, mint Adam Silvera (Inkább boldog) és Nicola Yoon (Minden, minden). A Csillagainkban a hiba írója John Green odáig merészkedett, hogy azt mondja, ez a könyv hamar klasszikus lesz. Hát hogy a fenébe ne érdekelne így?

Egy szó, mint száz, nagyon várós. Megjelenés: 2017 Könyvhét!
Te is kíváncsi lettél? Klikk ide, és rendeld meg a könyvet most!