Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

12 milliós büntetést kapott a Líra a Heartstopper könyvek miatt

Tegnap este jött a hír, hogy a Líra 12 millió forintos bírságot kapott azért, mert fólia nélkül, és a rendeltetési helyének megfelelően, az ifjúsági könyvek között tárolták a Heartstopper könyveket.

A melegellenes törvény értelmében minden olyan regényt fóliázni kell, ami megjeleníti a homoszexualitást, és az ifjúsági könyveket külön kellene tárolni a többitől.

Végtelenül elkeserítő, hogy egy olyan édes és csodálatos történet miatt bírságolnak, ami megmutatja, hogy az LMBTQ fiatalok is lehetnek boldogok, szerelmesek, és együtt legyőzhetnek minden nehézséget. Emellett pedig a Heartstopper egy édes, cuki és szerethető történet, az egyik kedvencem, és bátran olvasható 14 éves kor felett. Mindenesetre látva ezt a döntést nagyon meg lennék lepve, ha emiatt nem kezdene bele a Líra is a fóliázásba 🙁

Nyáry Krisztián tájékoztatása szerint a Líra fellebbez és bírósághoz fordul a döntés miatt. Kíváncsi leszek az eredményre.

A Heartstopper rajongóknak viszont jó hír, hogy augusztus 3-án érkezik a Netflixre a sorozat második évada. Gyanítom sokan várjuk. Íme az előzetes!

Második évados előzetes jött a Heartstopperhez!