Home Borítómustra Nem túl szépek a Luxen sorozat olasz borítói…

Nem túl szépek a Luxen sorozat olasz borítói…

Szegény olasz Luxen rajongók… Az ottani kiadó saját borítókat kreált Jennifer L. Armentrout Luxen sorozatához, a végeredmény pedig szerintem bőven alulmúlt minden várakozást. Legalábbis, magyar szemmel – hátha ott ez a menő.

Ami a legszembetűnőbb, hogy ha csak a borítóra nézek, azt hinném, ezek vámpíros könyvek. Eszembe nem jutna, hogy ez a könyvsorozat egy földönkívüli srác, és egy földi lány szerelmét hivatott bemutatni. És akkor az olyan apróságokra ne is gondoljunk, mint hogy a Shadows-on kék (!) Dawson szemének a színe…

Ha csak önmagukban nézem a borítót, akkor pár részletében még tetszene is. Szeretem, ha szürke modelleket színes környezetbe varázsoljuk, de itt a tipográfia elég amatőr, túl közeliek az arckivágások… Ráadásul sikerült egy olyan lányt találniuk, aki még kevésbé szimpatikus, mint az eredeti borítókon lévő (mondjuk ez valahol teljesítmény).

Alább megnézhetitek a sorozat olasz borítóit. Kíváncsian várom a véleményetek, mert az is simán lehet, hogy csak nekem nem tetszenek. A lényeg pedig úgyis az, hogy nálunk szerencsére az eredeti borítókkal kapható a sorozat.