Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Nicole Christie – Falling for the Ghost of You: Érzéki csalódás

Az Érzéki csalódás nem az a könyv, amit olvasva elgondolkodunk az életről. Ez egy sima „strandkönyv”, ami kikapcsolja az ember agyát, és szórakoztat. Néha annyira jól tudnak esni ezek a laza, vicces és romantikus könyvek, hogy az hihetetlen.

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg most nagy kedvezménnyel! *

erzeki_csalodas

A történet főhőse a tizenhét éves Violet, aki az egész nyarat Hawaii szigetén töltötte. No nem bulizott, hanem a nagyszüleinél gályázott. Visszatérve rájön, hogy a barátja lecserélte másra, az anyja pedig találkozott egy pasival, és már az esküvőre készül. Ennek a férfinek pedig van egy pofátlanul dögös fia, Zane, aki közel kerül Violethez…

A könyvet elsősorban a humora tette számomra nagyon élvezhetővé. Persze, ez is olyan humor, ami vagy bejön az embernek vagy nem, nálam most éppen betalált. Violet elég kis szerencsétlen tud lenni, mindig kimondja, amit gondol, még akkor is, ha az nagyon cikis. Ebből vicces helyzetek születnek, de amikor hallgat, ott is előkerülnek ám poénos dolgok. A legjobb helyzeteket az anyukájával közösen produkálta, konkrétan szakadtam a vacsorás résznél, annyira beégette anyu a lányát.

A főszereplőket nem nehéz megszeretni, mindketten a saját maguk módján ütősek. Míg Violet a vicces lány, akinek minden poénja ösztönös, addig Zane a másik kategória. Tipikus könyves álompasi, magas, dögös, kocka hasú, kedves és intelligens. A maga higgadtságával viszont tök jól ellensúlyozta Violet impulzív természetét, és a párosuk így tudott tök jól működni.

A főhősök között sercegett a kémia, olvasóként pedig mindebbe nagyon ügyesen belevont az író. Lehetetlen volt nem drukkolni nekik, a könyv első fele igazi szárnyalás volt, ahogy azon kattogtam, mikor és hogy jönnek már össze. Jött egy csomó érzékletesen és gyönyörűen megírt erotikus jelenet is, amiknél kifejezetten szerettem, hogy nem az erotikán, hanem az érzelmeken volt a hangsúly.

Bár ez egy vicces könyv, de azért némi komolyságot belecsempészett az írónő. Violet például régen duci volt, és mostanra fogyott le, de ez nyomot hagyott a lelki világán. Nagyon hitelesnek éreztem, hogy a múltja miatt hiába nevezik őt szépnek, nem igazán fogja fel, hogy ő most tényleg olyan különleges lenne, emiatt pedig még szimpatikusabb lett a karakter.

Kaptunk a lány múltjából még egy torokszorító szösszenetet: az anyukája komoly beteg volt, majdnem meghalt, és Violet ápolta. Akárhányszor erre emlékezett vissza nagyon megsajnáltam őket, és egyben tök jól átadta mindez az anya és lánya közti különlegesen erős kapcsolatot.

Pár dolog viszont nem tetszett a könyvben, de a spoiler veszély miatt csak körbeírom. Amikor kiderült, hogy Violet milyen foglalkozást választott anno a pénzkeresésre, csak lestem, mert annyira hiteltelennek éreztem. Afféle „ahogy azt Móriczka elképzeli” érzetem támadt a dologtól.

A könyv végén jött egy csavar, ami ugyan részben előre látható volt, de ettől még egyáltalán nem tette sem élvezhetőbbé, sem jobbá a könyvet. Sőt, tulajdonképpen kissé lerombolta azt, amit olyan jól felépített, leginkább Zane karakterénél. Értem én, hogy kellett a bonyolítás, mert egy romantikus sztorinál kell egy csavar, ami bizonyítja, hogy a páros kapcsolata túléli az első, és a sokadik buktatót is. De itt a csavar nem igazán volt a helyén, és sajnos csak rontotta az olvasási élményt.

Értékelés: 8/10

Az Érzéki csalódás vicces és szórakoztató regény, ami nem váltja meg a világot, de kikapcsol, ennél többre pedig nem is volt szükség. A humora nagyon ütős, a karakterei szimpatikusak és szerethetőek, a könyv pedig több pontján letehetetlen volt.

Hogy tetszik a borító? Nem rossz, de például a srác nem tűnik túl fiatalnak. Az eredeti borító jobban bejött, és nem csak azért, mert Cory Monteith volt a modellje.

Kinek ajánlom elolvasásra? A romantikus, New Adult könyvek rajongóinak mindenképpen. Illetve, ha valaki csípi a LOL könyveket, és nem zavarja egy kis plusz erotika, az is kezdjen bele bátran!

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg most nagy kedvezménnyel! *

ÉRZÉKI CSALÓDÁS – BLOGTURNÉ

  • Vannak tiltott szerelmek. De amikor olyan csábító! Vannak titkok. De amikor nem is számít rájuk az ember! A Blogturné Klub november 1-től ezeknek a titkoknak és a tiltott szerelemnek a nyomába indul az Érzéki csalódás blogturnéján, és hogy mi lesz a vége? Meglátjuk.

    falling-for-the

  • Az Érzéki csalódás főhőse imádja a nyulakat, így mostani nyereményjátékunkban egy kis számolgatásra invitálunk. Minden állomáson találsz egy nyulas képet – lehet, hogy könnyen megtalálható helyen, lehet, hogy a képet egy szóra kattintva találod meg. Keresgélj!

    A képeken különböző számú nyulakat látsz. Nincs is más dolgod, mint beírni, az egyes állomásokon hány nyulat számoltál, a végén pedig plusz pont üti a markodat, ha azt is megírod, összesen, minden állomást összevéve hány nyulat találtál.

    Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

    nyuszika

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading