Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Novemberben lezárul Az ötödik hullám trilógia – Jön Az utolsó csillag!

Ó, jár egy nagy pacsi Cartaphilus Könyvkiadónak, ugyanis alig pár hónappal az amerikai premier után, már 2016. november 10.-én megjelenik magyarul Az utolsó csillag, ami Az 5. hullám trilógia lezáró kötete.

az-otodik-hullam

A díjnyertes Rick Yancey 2013-ban írta meg a sorozata első kötetét, a kiadás joga néhány hónap alatt közel 40 országban kelt el. Chloe Grace Moretz főszereplésével még mozifilm is készült belőle.

Ami engem illet, a sorozat első részét imádtam, a másodikat már kevésbé, de nagyon bízom benne, hogy sikerül méltón lezárni a sorozatot, mert annyira erős volt az első rész, szerelem első olvasásra.

Oldalt a magyar borítót leshetitek meg, de mivel ilyen picike méretben találtam csak meg, ezért alább az angol borítót nagyíthatjátok ki, és persze csatoltam a fülszöveget is. A könyvről pedig naná, hogy érkezik majd értékelés, legkésőbb 2017 januárjában.

az-utolso-csillag-rick-yancey

Rick Yancey – Az utolsó csillag

az-utolso-csillagAz ötödik hullám végigtarolta a világot, és elpusztított szinte mindenkit, aki az első négy hullám után még életben maradt. A túlélők maroknyi csapatára már csak a világvége vár. Mindegy, hogy emberek vagy az Azok soraiból származó, hibás programozású lények, továbbfejlesztett szuperhősök. Öt napjuk van, aztán az égen lebegő zöld anyahajóból záporozni kezdenek a bombák, amelyek egyszer s mindenkorra eltakarítják a Föld felszínéről az emberi civilizáció minden nyomát – a fertőzést, aminek Azok az emberiséget tekintik.

Cassie, Adu, Zombi, Evan, Dumbo és Sam együtt és egyenként is szembesül a dilemmával: vajon mi a fontosabb, menteni az életüket, vagy menteni azt, ami emberré teszi őket? Rejtőzködés vagy harc? Megküzdenek még egy-egy Némítóval, védelmezik a gondjaikra bízott gyerekeket, igyekeznek betartani régi ígéreteiket, és ráébrednek, hogy a szeretet a világvége fenyegetésétől sem sorvad el. Végül Cassie megpróbálkozik a lehetetlennel: egy utolsó küldetésben, akár az élete árán is megkísérli elpusztítani a mélyében bombákat rejtő anyahajót…

Rick Yancey Floridában nevelkedett, aztán Chicagóban tanult, ahol ki nem állhatta a rettentő hideget, majd már befutott íróként visszatért gyermekkora színhelyére, a napsütötte Floridába. Itt él ma is családjával, és ötletekkel tele dolgozik következő kötetén.