Home Hírek Európa zord jövőjét leplezi le Réti László az új regényében

Európa zord jövőjét leplezi le Réti László az új regényében

Hamarosan megjelenik Réti László legújabb regénye, a Falak mögött. A téma miatt egyértelműen felkerült a várólistás könyveim közé, holott ritkán olvasok úgymond “felnőtt irodalmat“.

A képen Réti László, a Falak mögött regény szerzője
A képen Réti László, a Falak mögött regény szerzője

A könyv a migrációs hullámról, válságról szól, de nagyon izgalmasan közelíti azt meg. Ugyanis nem napjainkban játszódik a cselekmény, hanem két évtized múlva, tehát megnézhetjük azt, miként rázta meg Európát a bevándorlók hada, és milyen intézkedések történtek. Konkrétan a sztori szerint hatméteres falat húztunk Európa köré, és tűzparancs van érvényben, aki megpróbál áttörni, az halállal lakol.

A szerzőről, Réti Lászlóról tudni kell, hogy volt rendőrnyomozó, ezért a szavai, gondolatai nagyon hitelesek lehetnek, és egyszer, a Célpont Párizsban thrillerében már megjósolt egy szörnyű jövőt. Azért én bízom benne, hogy most nem lesz igaza.

A könyvet jelenleg is a Frankfurti Könyvvásáron árulják, drukkolok, hogy más kiadó is lehetőséget lásson benne, és külföldön is megjelenhessen. Alább megnézhetitek a magyar és az angol borítót és a fülszöveget is.

Ami pedig a borítót illeti: most őszintén, hát nem vérfagyasztóan gyönyörű? A színek összjátéka, a riadt szempár, a koszos bőr, egyszerűen zseniális ahogy van.

Réti László - Falak mögött
Réti László – Falak mögött

Réti László – Falak mögött

Európát szíven találta a két évtizedes migrációs hullám.
A kontinens bezárkózott

Sötét korszak köszöntött ránk. A kontinens déli- és keleti határát hat méter magas építmény, a Fal szegélyezi. Kétszáz méterenként őrtornyok állnak géppuskákkal, mesterlövészekkel.
Tűzparancs van érvényben.
Ezrek halnak meg, mert megkísérlik átmászni vagy áttörni a falat.

A kontinenshez tartozó szigetvilágot fel kellett adni. Szicília, Kréta, Ciprus, Málta – mind elvesztek. Földjükön anarchia tombol, nincs jog, nincs rend, csak forrongó, reményvesztett embertömeg.

Radnai Margit az Európai Bevándorlási Hivatal tapasztalt ügynöke ebben a világban próbálja megvédeni azt, ami számára igazán fontos. A saját elveiért áll ki, akárcsak a többiek: a budapesti egyetem fiatal, radikális elveket való tanára, a New York-i könnyelmű oknyomozó újságírónő, és a világszerte körözött, hidegvérű muszlim terrorista.
Négyük élete egyre gyorsuló pályán tart egymás és talán a katasztrófa felé.

Réti László - Falak mögött
Réti László – Falak mögött