Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Kylie Scott – Lead: Szóló (Stage Dive 3.)

Basszus, hogy a fenébe lehet, hogy ez a sorozat részről-részre egyre jobb? Konkrétan a Lead – Szóló tetszett eddig a legjobban, és tudom, már legutóbb is ezt írtam. Úgy örülök, hogy a Lick: Taktus után nem adtam fel, és folytattam a sorozatot, mert igazán megérte kitartanom!

Pedig tartottam ettől a kötettől, de nem is kicsit. Az eddigi részek alapján Jimmy egyáltalán nem lett szimpatikus, szóval kissé félve vettem a kézbe. Gondolhatjátok, hogy ezek után mennyire pozitív volt a meglepetés!

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg nagy kedvezménnyel itt! *

lead_borito

No és miről szólt a Lead? Az előző részek nagy vonalakban vázolták: Lena, az átlagos lány lett Jimmy, a drog és alkohol függő rock sztár tanácsadója, mentora, nevezzük ahogy akarjuk, Lenának az a feladata, hogy a srác ne nyúljon újra rossz szerekhez. A munka során viszont beleszeret a főnökébe, ami komoly problémákat okoz.

A történet egy pontján Lena bevallja Jimmynek, hogy többet érez iránta munkakapcsolatnál, és ezért akar felmondani és elmenekülni a pasitól. Jimmy válasza erre, hogy akkor „szeress ki belőlem, és ezért megpróbál mindent el is követni, de eközben érezhetően formálódnak benne is az érzelmek.

Na most akkor evezzünk személyesebb vizekre. Én előre szóltam. És hű, de sokat gondolkodtam rajta, hogy mindezt leírjam-e, de… úgy érzem, itt és most le kell.

Ahogy a főhősöket elképzeltem, Lena & Jimmy | A fotón: Ashley Graham és Joe Jonas
Ahogy a főhősöket elképzeltem, Lena & Jimmy | A fotón: Ashley Graham és Joe Jonas

Érzelmileg nagyon megmozgatott a regény, mert én is átéltem hasonlót. Volt valaki, akivel mondhatni barátok voltunk, és ugyanúgy elmondtam, hogy többet érzek, és utána rögtön kizártam az életemből, mert tudtam, hogy egyirányú a dolog. Mindent úgy tettem, ahogy Lena akarta volna, és kábé azt is éreztem, amit a lány.

Döbbenetes volt olvasás közben újraélni a múltamat, néha le is kellett tennem a regényt, mert annyira megviselt Jimmy egy-egy beszólása, vagy Lena szenvedése az érzelmei miatt. Iszonyúan hitelesnek éreztem mindkét karakter viselkedését, és hát, leginkább Lena fájdalmát éreztem át.

Velem ellentétben Lena nem menekült el a probléma elől, igaz, nála valahogy felsejlett egy happy end lehetősége, ami nálam nem volt adott. Első blikkre azt hittem, hogy persze, így egyszerűbb a maradás, de az igazat megvallva, mindez talán csak még nehezebbé tette a lány számára, hiszen tudta, bármi megeshet, de mi van, ha mégsem? Nem egyszerűbb lelépni, és elfeledni?

Ahogy a főhősöket elképzeltem, Lena & Jimmy | A fotón: Ashley Graham és Joe Jonas
Ahogy a főhősöket elképzeltem, Lena & Jimmy | A fotón: Ashley Graham és Joe Jonas

Lena maradt, megmutatta, hogy mennyire erős, és már csak emiatt is imádtam a lányt. Nem is tudom mikor drukkoltam utoljára egy párosnak ennyire, hogy jöjjetek már végre össze! Pacsi az írónőnek, hogy nem hozta hamar össze a karaktereket, mert kellett a sok alapozás, a beszélgetések, a féltékenykedések, és az érzelmek széles skálájának a felfedezése ahhoz, hogy ugyanúgy tudjak olvasóként örülni Lena boldogságának, mint ahogy a karakter tette.

Ami pedig Jimmyt illeti…. Ő volt eddig a legkülönlegesebb Stage Dive-tag. Minél több minden derült ki a múltjáról és a jelenéről, annál inkább megszerettem én is. Erős és imádnivaló karakter bontakozott ki előttem, aki tényleg tesz azért, hogy jobb legyen az élete, ezért pedig hatalmas tiszteletet érdemel. És igen, itt-ott fejbe vágtam volna egy-egy beszólásáért, meg a szemétkedéseiért, de hé, ő pont ettől volt önmaga, és ezek miatt lehetett annyira szeretni.

A főhősök közti kémia naná, hogy tökéletesen működött. A vitáikat nagyon szerettem, azt is, ahogy az oldalak alatt folyton változott a viták természete, és egyáltalán, a páros is tök jó változáson esett át, miközben megmaradtak önmaguk. Oké, ez így leírva talán furán hangzik, de szerintem ha elolvassátok a könyvet, akkor megértitek, hogy mire gondoltam ez alatt.

Ahogy a főhősöket elképzeltem, Lena & Jimmy | A fotón: Ashley Graham és Joe Jonas
Ahogy a főhősöket elképzeltem, Lena & Jimmy | A fotón: Ashley Graham és Joe Jonas

A korábbi részek főhősei most is tiszteletüket tették, de a jelenlétük elég sok helyzetben kissé fura volt, nem nagyon tettek hozzá a cselekményhez, amit kicsit sajnálok, mert egy regény csak jobb lehet attól, ha komoly és használható mellékszereplőik vannak, akik többek egy-egy poén elsütésénél, és nem csak arra vannak, hogy legyen kivel beszélgetnie Lenának. Persze, attól még örültem nekik, Reece-nek meg aztán pláne, de…

Illetve, még egy dolog idegelt fel a regény során. Az utolsó negyedében Lena néhol nagyon bunkón viselkedett, és valahogy soknak éreztem, amikor bocsánatkéréseket követel, és kábé „idomítja” Jimmyt, holott fel sem fogja, mennyi változást indított el a fiúban, akinek mennyire nehéz minden egyes lépést megtennie, de mégis, halad előre. Saccperkábé ennyi negatívat tudtam kiemelni.

Értékelés: 9/10

Szuper élményként marad meg bennem a Lead, örömmel olvastam, és igen, érzelmileg itt-ott kissé megviselt, de mégis, úgy örülök, hogy a kezembe került.

Hogy tetszik a borító? Álomszép! Ez az eddigi legszebb, még ránézni is maga a gyönyörűség.

Kinek ajánlom elolvasásra? New Adult és romantikus könyvek rajongóinak mindenképpen, és hát, a sorozat rajongói bátran vessék rá magukat erre a részre is. Szerintem ez volt az eddigi legjobb.

KYLIE SCOTT – LEAD: SZÓLÓ – BLOGTURNÉ

 • lead-btk

  A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából itthon is dübörög tovább a Stage Dive és októberben a magyar olvasók is megismerhetik az együttes fenegyerekének, vagyis az énekes, Jimmy Ferris történetét.
  Az együttes rajongásából a Blogturné Klub sem maradt ki, ezért most 8 állomáson keresztük követhetitek a könyvhöz kapcsolódó blogturnét, ahol megismerhetitek a bloggerek véleményét, illetve a jól megszokott nyereményjátékunkon megnyerhetitek a három példány egyikét a kiadó felajánlásában.

 • Aki velünk tartott a Stage Dive második részének blogturnéján, annak már ismerős lesz a játék!
  Abban a játékban a híres dobosokat kerestünk, hasonlóan a Play főszereplőjéhez Malhoz.
  Jelen esetben pedig Jimmy Ferrishez hasonlóan rockegyüttesek énekesét keressük a megadott képek alapján.
  Az énekes nevét a rafflecopter megfelelő sorába kell beírnotok és helyes megfejtők közt három példány kerül sorsolásra a Lead c. könyvből.
  Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  ttt

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 09/27 Sorok között
  09/29 Angelika blogja
  10/01 Deszy Könyvajánlója
  10/03 MFKata gondolatai
  10/05 Insane Life
  10/07 CBooks
  10/09 Kristina blogja
  10/11 Dreamworld