Home Szösszenetek Érdekességek a Világ hét csodája első kötetéről, A Kolosszus feltámasztásáról

Érdekességek a Világ hét csodája első kötetéről, A Kolosszus feltámasztásáról

Tavaly jelent meg Peter Lerangis A világ hét csodája sorozatának az első kötete, A kolosszus feltámasztása magyarul. Alább találtok pár infót és érdekességet a regényről, jó böngészést! 🙂

A REGÉNY FÜLSZÖVEGE

a-vilag-het-csodajaEgy srác… Jack McKinley egy hétköznapi srác nem hétköznapi problémával. Jack hat hónap múlva meghal.

Egy küldetés… Miután Jack összeesik a forgalmas utcán, egy különös helyen lévő különös kórházba kerül. A kórházat egy Bhegad nevű, különös professzor vezeti, aki elárulja Jacknek, hogy betegségét egy gén okozza, mely azzal öli meg őt, hogy túl erőssé és gyorssá teszi. Pedig erősnek kell lennie, mert rá vár a világ megmentése.

Egy probléma… A hét mágikus loculust ellopták és elrejtették a világ különböző tájain. Jacknek és társainak kell megtalálnia őket, mielőtt rossz kezekbe kerülnének. Mert akkor Jackék meghalnának, az elveszett világ felbukkanna, az óceánok kiöntenének, és a most ismert világnak befellegzett.

Hét csoda… Jacket senki sem kérdezte meg arról, hogy hős akar-e lenni. Neki egyszerűen hősnek kell lennie. Egy srác. Egy küldetés. Egy nagy probléma. Az izgalmak A kolosszus feltámasztásával elkezdődnek, és nem is érnek véget, amíg a sorozat be nem fejeződik…

A SZERZŐ ÉLETRAJZA

Peter Lerangis több mint 160 könyv írója, amiket több mint ötmillió példányban adtak el, és huszonnyolc különböző nyelvre fordítottak le.

peter-lerangis

A 39 Kulcs című sikersorozat szerzője. Biokémiát tanult, az egyetem után musicalszínész volt a Brodway-n. Lefutotta a maratont, és hegyet mászott egy földrengés közben – de a két dolgot nem egy napon tette. New Yorkban él a feleségével, a zenész Tina deVaronnal, és két fiával, Nickkel és Joe-val. Szabadidejében csokit eszik.

KÖNYVTRAILER

A regényhez egy látványos trailer is készült, ami röviden bemutatja a történetet. Igazán hangulatos, a vége pedig különösen zseniális, ahogy a videóban felbukkanó képekből összeáll a borító.

HÁROM KEDVCSINÁLÓ IDÉZET

#1

„– Meg kell találnunk a földi maradványait! – mondta Cass. – Hadd menjünk le Torquin helikopterével!
– Torquin még nem ért vissza, most beszéltem vele rádión. Miután elvesztett benneteket a hegyen, visszafordult. Azt hitte, elaludtatok, vagy ilyesmi. Mire a hegycsúcsra ért… ti már régen elmentetek. Különben sem küldhetnénk a tűzhányóba helikoptert, fiam. Már tettünk rá kísérletet. A vulkán ezer éve kihunyt, de a belőle felszálló furcsa légáramlatok a falnak kennék a gépet.
– Akkor helikopter nélkül megyünk le. Igaza van Cassnek, nem hagyhatjuk odalent – határoztam el magam.
– Az ötleted kész őrültség! Nincsenek alagútfúró gépeink.”

#2

„Cass teste hirtelen kiszabadult, én meg hátraestem. A hegy megindult és betemette a lyukat, amiből Casst kiástuk. Tűzgömb ívelt át a levegőn, és Cass testén landolt. Guanóval borított inge azonnal lángra kapott.
– Cass meggyulladt!!! – kiáltotta Aly.
Lekaptam a nedves hátizsákomat, és csapkodni kezdtem vele a tüzet. Aly megtalálta kulacsát, és tartalmát a lángoló fiúra öntötte. Végül a hátizsákomat magam elé tartva Cassre hasaltam.”

#3

„Réges-régen történt az egész. Azóta elvesztek. Úgy véljük, Karai megpróbálta visszaszállítani a loculusokat Atlantiszra. Hogy visszaállítsa az egyensúlyt, hogy feltámassza a kontinenst és újrakezdjen mindent. De a massák állandóan veszélyeztették. A massák Massarim követőinek csoportját jelentik. Lenyűgözte őket a hatalom, amit Massariym a loculusokból nyert. Istennek hitték, és ő ezt nagyon élvezte. De Atlantisz elsüllyedése után megváltozott. Rádöbbent, hogy Karainak volt igaza, hogy a loculusok túlságosan veszélyesek, és nem lett volna szabad létrehoznia őket.”

PETER LERANGIS – A KOLOSSZUS FELTÁMADÁSA BLOGTURNÉ

 • kolosszus-btk

  A világ hét csodája még sok-sok ezer év elteltével is csupa rejtély. A Blogturné Klub három tagja most ezeknek a rejtélyeknek a nyomába szegődik, A kolosszus feltámasztása történetén keresztül. Először egy ráhangoló extra állomáson merülhettek el a világban, utána pedig két értékelést is olvashattok a könyvről.
  Játékra is invitálunk titeket: ha ügyesen találjátok meg az új csodákat, a könyv egy példányát is megnyerhetitek.

 • A kolosszus feltámasztása történetében fontos szerep jut az ókori világ hét csodájának. Mostani nyereményjátékukban egy kis csavarral építünk erre. Az ókori csodákat megismerheted a könyvekből, de tudtad, hogy létezik a világ hét új csodája is? És bizony ezekről még nem maradt le senki, egytől egyig látogathatók.
  A turné minden állomásán egy nyomot találsz, ami valamelyik csodára utal. Nincs más feladatod, mint beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, melyikre.

  Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  Úgy hírlik, még az űrből is látható. Ez aztán a csoda!

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  • 08.11 Sorok között
  • 08.13 Dreamworld
  • 08.15 Deszy könyvajánlója