Home Hírek Tarzan legendája és a Barátságos óriás küzdelme a mozikban

Tarzan legendája és a Barátságos óriás küzdelme a mozikban

A hétvégén két olyan film is elstartolt a mozikban, amiknek alapját egy-egy regény szolgáltatta. A két film teljesítménye ezúttal megosztó, sajnos most nem számolhatok be olyan sikertörténetről, mint a Mielőtt megismertelek esetében.

tarzan1

A Tarzan legendája Edgar Rice Burroughs könyve alapján készült, mostanra pedig a sokadik feldolgozása fut a mozikban. A főszerepben ezúttal a True Blood-sztár Alexander Skarsgard, és a Walls Street farkasaiban bizonyító Margot Robbie voltak.

A film 180 millió dollárból készült, az első hétvégén pedig az előzetes várakozásokkal ellentétben 38.1 millió dollárt kaszált Amerikában, míg nemzetközi szinten 19.3 milliót. A hazai mozikba is megérkezett a Tarzan Legendája, a nyitó hétvégén 27.161 honfitársunk nézte meg a filmet.

tarzan2

Elemzők szerint 400 milliós összbevétel szükséges ahhoz, hogy a Tarzan legendája elkezdjen nyereséget termelni, de szerintük megvan rá az esély.

Steven Spielberg újabb gyerekfilmmel érkezett, ezúttal Roald Dahl A barátságos óriás regényét dolgozta fel. (A könyv hamarosan kapható lesz a Libri Kiadó gondozásában).

baratsagos-orias

Sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy Spielberg okkal szomorkodhat: a 140 millió dollárból készült film az első hétvégéjén 22.2 millió dollárt hozott Amerikában, míg világszerte csupán 3.9 milliót. Persze ez később még nőhet, de jelen pillanatban úgy tűnik, komoly veszteségekre készülhet a film.

A Barátságos óriás a hazai mozikat sem kerüli el, a film premierje 2016. augusztus 25-én várható.