Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Danny Wallace – Hamish és a rémdermesztők

TE mit tennél… ha az egész világ egyszerre csak megállna? Úgy ám, az egész világ. A madarak a levegőben. A repülőgépek az égen. És minden áldott ember az egész bolygón – kivéve téged!

hamish4

Amint megláttam a fülszöveg elején ezt a kérdést, rögtön elkezdtem gondolkodni rajta. Mit is tennék? Jóra használnám fel a hatalmam? Bosszút állnék azokon, akik borsot törtek az orrom alá? Jót tennék az emberekkel? Vagy csak nagyon félnék, hogy örökké egyedül maradok? De tényleg, mitévő lennék? És Te?

hamish-es-a-remdermesztok

Rögtön beindult az agyam, és már abban a pillanatban tudtam, erre a regényre kíváncsi vagyok és el kell olvasnom. Szerencsére nem is csalódtam, pontosan azt kaptam, amire számítottam: egy édes, szerethető gyermekregényt, ami felvidított, megmosolyogtatott és időnként bizony el is gondolkodtatott. Várhat-e ennél többet egy felnőtt egy gyerekkönyvtől?

hamish3

A sztori főhőse a tízéves Hamish, aki nem dermed meg, amikor megáll a világ. Később rádöbben, különös lények lepik el ilyenkor a város utcáit, elrabolják a felnőtteket, akik pedig maradnak, sokkal gonoszabbak lesznek. Hamish – és idővel a barátai – feladata, hogy megmentsék a világot. Mert gyerekek is megmenthetik, nem igaz?

hamish-1

Amit viszont szokni kellett, az a könyv stílusa. Kaptunk egy mesélőt, aki nagyon vicces akart lenni, de a sok akarásnak jól tudjuk, hogy mi lehet a vége, sok esetben pedig úgy érzem, itt az is lett. Idővel persze beleszoktam, de azért néha irritált a narráció stílusa még a vége felé is.

hamish5

Az illusztrációk viszont mindenért kárpótoltak! Jópofa képek születtek, némelyik pedig hihetetlenül vicces lett! Örültem annak is, hogy pont a legjobb jelenetekhez készült fotó. És igen, a wc-sen sírva röhögtem, nem csak a szövegen, hanem a képen is. Az illusztrátornak gratulálok!

hamish6

Maga a sztori is tetszett, jól lett kibontva Hamish és a családja, barátai személyisége. Az események is vagy izgalmasak, vagy legalább viccesek voltak, a könyv dramaturgiai íve is remekül működött. A közepétől pedig nagyon bepörgött minden, a végén az a nagy csata elképesztően izgalmas lett. És naná, hogy kíváncsi leszek a folytatásra is.

hamish7

Értéklés: 8/10

Remek sztori, csodálatos illusztrációk, jópofa karakterek, némi személyiségfejlődés és megannyi humor jellemezte a könyvet. A narráció stílusát szokni kell, de alapvetően a Hamish szerintem egy szuper könyv.

Hogy tetszik a borító? Hohó, egyszerűen zseniális! Pacsi az illusztrátornak!

Kinek ajánlom elolvasásra? A célcsoportnak (9-15 éves gyerekek) mindenképpen, de a hozzám hasonló gyerek-lelkű felnőttek is nézzenek bele nyugodtan.

BLOGTURNÉ EXTRA – KÖNYVTRAILER

A regény promóciója során készült egy szuper blogturné is, ami nagyon jól bemutatja az alapszituációt, és egyértelműen meghozza az ember kedvét a könyv elolvasásához.

A trailerben maga az író, azaz Danny Wallace is feltűnik!

HAMISH ÉS A RÉMDERMESZTŐK – BLOGTURNÉ

  • hamish

    Mit tennél, ha megdermedne az idő, és te lennél az egyetlen, akire ez nem hat? Főhősünk, Hamish átéli ezt a csodát, de hamar rádöbben, a rémdermesztők fagyasztják meg az időt, hogy pusztítást hozzanak…

    Tarts velünk az izgalmas gyerekregény blogturnéján, és nyerd meg az ajándék könyvet a Manó Könyvek jóvoltából!

  •  Mivel Hamishnak épp elég nehéz dolga van a regényben, mi úgy döntöttünk, hogy most egy könnyed játékkal lepünk meg titeket! 🙂

    A feladat egyszerű: látogassatok el a kiadó, és a blogturné tagok Facebook oldalaira, és ezt persze jelöljétek a Rafflecopter dobozban!

    A játék során egy győztest sorsolunk, a könyvet a Manó Kiadó küldi majd el. Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Továbbá a kiadó csak magyarországi címre postáz.

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading