Home Szösszenetek Öt kultuszfilm, amiről kevesen tudják, hogy egy könyvből készült!

Öt kultuszfilm, amiről kevesen tudják, hogy egy könyvből készült!

Folyamatosan árasztják el a mozikat a nagy sikerű könyvek filmes feldolgozásai, és ezáltal a regények is jobban szem előtt vannak.

Évekkel ezelőtt is gyakran nyúlt Hollywood könyvekhez alapként, de akkoriban ez nem kapott akkora visszhangot, mint manapság, így simán előfordulhat, hogy van pár olyan általatok is szeretett film, ami bizony könyvadaptáció.

Alább öt olyan kultikussá lett filmet mutatok, amik bizony adaptáció! Íme!

bajos-csajok

BAJOS CSAJOK

A regény, ami alapján készült: Rosalind Wiseman – Queen Bees and Wannabes

No, ez egy különös történet, hiszen Tina Fey egy tiniknek szóló önsegítő könyv alapján írta meg a Bajos csajok forgatókönyvét. Tehát, nem egy száz százalékos feldolgozásról van szó, de ha nincs Rosalind könyve, akkor a Bajos csajok sem készült volna el. Utóbbiban, egy Bajos csajok nélküli világban pedig nagyon nem akarok élni… ugye ti sem?

cruel-intentions

KEGYETLEN JÁTÉKOK

A regény, ami alapján készült: Pierre Choderlos de Laclos – Veszedelmes viszonyok

Sarah Michelle Gellar, Reese Whiterspoon és a botrányosan szexi Ryan Philippe közös filmje mostanra már kultikussá lett. Gyanítom kevesen tudtátok, hogy a film a Veszedelmes viszonyok átültetése a mai hétköznapokba, azaz modernizálta a regényt.

matilda

MATILDA, A KISKORÚ BOSZORKÁNY

A regény, ami alapján készült: Roald Dahl – Matilda

Mivel a könyv itthon is megjelent, lefogadom, hogy nem csak filmen hódított meg titeket Matilda, a zabálnivaló könyvmoly.

negyen-egy

NÉGYEN EGY GATYÁBAN

A regény, ami alapján készült: Ann Brashares – Négyen egy gatyában

Szintén megjelent itthon, gyanítom, többen ismerhetik. Amikor először láttam a filmet, fogalmam sem volt róla, hogy adaptáció. És maga a film szerelem volt első látásra, de jó lenne már a könyvet is elolvasni! 🙂

tudom-mit-tettel

TUDOM, MIT TETTÉL TAVALY NYÁRON

A regény, ami alapján készült: Lois duncan – I Know What You Did Last Summer

Közel húsz évet kellett várni, mire ez a kultikus film elkészült, hiszen a regény 1973-ban jelent meg. Egy fix, megérte a várakozás, hogy Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze Jr. és RyanPhilippe filmje okkal lett a popkultúra szerves része.