Home Megjelenésre várva Érkezik 2016 egyik legjobban várt könyve, a The Girl Who Fell from...

Érkezik 2016 egyik legjobban várt könyve, a The Girl Who Fell from the Sky!

A lehető legcsodásabb hír fogadott tegnap este az Álomgyár Kiadó Instagram oldalán: megvásárolták a The Girl Who Fell from the Sky kiadásai jogait!

Pár hete már felfedeztem magamnak ezt a regényt, aminek a történetébe azonnal szerelmes lettem. El is könyveltem magamban, hogy már hat éve megjelent külföldön, esélytelen, hogy itthon is kiadják. Erre tessék! Az Álomgyár elhozta a csodát!

the-girl-who-fell-from-the-sky

Heidi W. Durrow műve 2010-ben jelent meg az Egyesült Államokban. A Washington Post “kedvező debütálásnak” nevezte, és jelölték a 2010 legjobb regénye címre is. A The Miami Herald szerint ez az erőteljes regény elfoglalhat egy helyet az amerikai nagy klasszikusok között, ahol többek között a Ne bántsátok a feketerigót és az Elfújta a szél kapott eddig helyet.

Felkerült a New York Times és La Times bestseller listára, több könyvklub jelölte kedvencének és megannyi szakmai díjat elnyert. Amerikában jelenleg a tizenkettedik (!) kiadást vásárolhatják meg a könyvesboltokban.

Ilyen a The Girl Who Fell from the Sky portugál, holland és dán borítója.
Ilyen a The Girl Who Fell from the Sky portugál, holland és dán borítója.

A regény főhőse egy dán édesanya, és fekete édesapa gyermeke, Rachel. Egy családi tragédia után a lány új gyámot kap, az afroamerikai nagyanyjával egy többnyire feketék lakta közösségbe kerül, ahol a világosbarna bőrével, a kék szemével és a különleges szépségével hamar felkelti a figyelmet.

A történet a ’80-as években játszódik, és bemutatja a lány felnövésének a történetét egy olyan világban, ahol semmi sem fekete, vagy fehér. A regényt igaz történet inspirálta, és olyan kérdésekkel foglalkozik, miszerint a bőrszínünk, a rasszunk korlátoz minket, de ez határozza-e meg a sorsunkat?

A kötet szerzője, Heidi W. Durrow
A képen The Girl Who Fell from the Sky szerzője, Heidi W. Durrow

Elgondolkodtató, tabu témákat felgöngyölítő regényre készülhetünk, ami 2016 őszén jelenik meg itthon az Álomgyár Kiadó gondozásában. Sőt, már elkeltek a filmes jogok is, így akár mozgóképen is viszont láthatjuk ezt az eredeti történetet.

Egy biztos: amint megjelenik a regény, első dolgom lesz elolvasni. Az Álomgyár Kiadó felé pedig küldöm a hálám, amiért elhozzák a magyar olvasóknak A lányt, aki leesett a fellegekből.