Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Olvasásra várva: John Corey Whaley – Kobak

Ezen a héten jelent meg a Merit Könyvek új regénye, a Kobak, ami a 2014-es amerikai National Book Award döntőse lett, a Publisher Weekley a legjobb ifjúsági könyvnek nevezte.

kobak

„Lehet, hogy mind létezünk, énünk minden változata minden pillanatban létezik és nekünk kell kiokoskodnunk, hogyan jussunk el mindegyikhez, hogyan találjuk meg mindet, és hogyan mondjuk el annak a változatnak, hogy minden rendben, és csak arról van szó, hogy ez így működik.”John Corey Whaley: Kobak

A regény főszerepében egy nehéz betegséggel küzdő fiú, aki döntéshelyzetbe kerül: hibernálják, és akkor keltik újra fel, ha már gyógyítható a betegsége, vagy belehal a kórba. Travis a hibernálás mellett dönt, és arra készül, hogy évtizedeken át aludni fog. Ám öt évvel később feléled, a világ látszólag ugyanaz, de Travis körül minden, és mindenki megváltozott…

kobak-cseh

Lehetséges-e egy teljességgel abszurd felvetést valós érzelmi szituációba ültetni úgy, hogy az olvasó azonosulni tudjon vele?” – ez a kérdés foglalkoztatta John Corey Whaley-t, mikor a Kobak ötlete kipattant a fejéből.

A könyvre nagyon kíváncsi lettem, lesz is hozzá blogturné, így hamarosan elolvasom és július 25-én véleményezem is. A téma nagyon egyedi, ráadásul úgy láttam, van benne LMBT szál is, külföldi bloggerek pedig nagyon elismerően nyilatkoztak az íróról, szóval abszolúte érdekel a könyv, remélem, nem fogok csalódni benne.