Home Olvasásra várva Olvasásra várva: Jojo Moyes – Mielőtt megismertelek

Olvasásra várva: Jojo Moyes – Mielőtt megismertelek

Én is azon emberek közé tartozom, akiket nagyon lázba tud hozni, ha egy könyvből filmet készítenek, hiszen ilyenkor azon regények is felkeltik az érdeklődésem, amik felett elsiklottam volna. A Mielőtt megismertelek is pontosan ez a kategória.

mielott-megismertelek-film

Évek óta hallom már, hogy mennyire jó a könyv, de csak a zseniális film trailer után döntöttem el, hogy nekem ezt el kell olvasnom, mert mennyire egyedi történet már, egy béna fickó és az ápolónője különös szerelme. Ezt nagyon gyönyörűen és fájdalmasan is meg lehet írni.

A molyos értékelések nagyon meggyőzőek, jelenleg ez a 3. legjobb romantikus, és a 10. legjobb kortárs könyv a csillagozások alapján. Szóval, mindenképpen csodás lehet maga a regény is.

Júniusban érkezik filmes borítóval is a Mielőtt megismertelek, nyáron pedig mindenképpen sort kerítek rá, hogy elolvassam a kötetet!

Kíváncsi vagyok, és egyben nagyok az elvárásaim is. Mindenütt csak jót hallok a könyvről, és a fülszöveget, a molyos idézeteket és a film trailert elnézve tényleg ütős lehet. Remélem megüti majd a lécet. Az olvasás élményemről mindenképpen beszámolok majd!

01-sor

mielott-megismertelekJojo Moyes – Mielőtt megismertelek
Eredeti magyar megjelenés: 2012
Kiadta: Cartaphilus kiadó
Online megrendelés: itt -15% kedvezménnyel

Louisa Clark elégedett az életével. Szereti a csendes kisvárost, ahol születése óta él, a munkáját a városka egyik kávézójában. Szereti a családját, a mindig hangos, zsúfolt házat, ahol apjával, anyjával, az Alzheimer-kóros nagyapával, a család eszének tartott nővérével és annak ötéves kisfiával együtt lakik. És talán még Patricket is szereti, a barátját, akivel már hét éve vannak együtt. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, Lou elvállalja egy harmincöt éves férfi gondozását, aki súlyos balesete után depressziósan és mogorván tölti a napjait.

Will Traynor gyűlöli az életét. Hogy is ne gyűlölné, amikor egyetlen nap alatt mindent elveszített? A menő állása Londonban, az álomszép barátnője, a barátai, az egzotikus nyaralások – mindez már a múlté. A jelen pedig nem is lehetne rosszabb: nem elég, hogy önállóságától és méltóságától megfosztva vissza kellett térnie a szülővárosába, ebbe az álmos és unalmas városkába, most még egy új gondozót is felvettek mellé, anélkül hogy kikérték volna a véleményét.

Az új lány elviselhetetlenül cserfes, idegesítően optimista és borzalmasan felszínesnek tűnik. Lou-nál és Willnél különbözőbb két embert keresve sem találhatnánk. Vajon képesek lesznek-e elviselni egymást, és – pusztán a másik kedvéért – újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról?