Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Jessica Park – Lélegezz velem!

Ez már a második Jessica Park regény, amit olvastam, és azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, megszerettem az írónőt, várom az új regényeit. A Lélegezz velem! is megfogott. Mint a legtöbb New Adult könyvnél, itt sem a WTF fordulatok, vagy a klisék hiánya viszi előre a történetet, hanem az érzelmek, a karakterek fejlődése, a múlt démonainak az elüldözése és a gyönyörű gondolatok. És itt még extraként megvolt a múlt és a jelen gyönyörű összefonódása is, ami külön pacsit érdemel!

lelegezz-velem

A könyv főszereplője az egyetemista Blythe, aki a szülei halála miatt depressziós. (És éljen, hogy nem egy megerőszakolt lány kálváriájáról van szó. Köszönöm Jessica!) Blythe egy nap megismeri Sabine-t, majd a srác bátyját, Christ, akibe hamar beleszeret, majd Chris segítségével elkezdi leküzdeni rendbe rakni az életét, de rájön, hogy Chrisszel sincs minden rendben…

A Callie, Kayden és a véletlenhez hasonlóan itt is két olyan főhősünk volt, akiket kőkeményen meggyötört az élet, akik olyan szenvedéseken estek át, amiket elképzelni is nehéz. Bár Blythe volt a nézőpontkarakter, Christ jobban sajnáltam, úgy éreztem az ő kálváriáját jobban át tudta adni az írónő. Maga az út, ahogy elkezdték feldolgozni a múltat, és kezelték a problémáikat szerintem jól lett kivitelezve, a buktatók és a nehézségek is pont a legjobbkor léptek a képbe.

Ahogy én elképzeltem: Chris | A fotón: Liam Hemsworth
Ahogy én elképzeltem: Chris | A fotón: Liam Hemsworth

A regény legnagyobb erőssége a csodás mellékszereplőkben rejlik. Sabine-t nem tudtam nem imádni, de be kell látnom, hogy az összes testvér elképesztő volt. Estelle és James, valamint Erick és Tyler történetéről is boldogan olvasnék egy-egy külön könyvet. Annyira édes párosítások voltak, és a mellékszereplők annyira vitték előre a sztorit, annyira tudtam értük drukkolni, szomorkodni, ha úgy dobta a sors, mintha csak a főszereplők történetét olvastam volna.

Ha a Lick-re azt mondom, hogy erotikus, akkor azért jegyezzük meg, a Lélegezz velem!-ben volt pár meghökkentően erotikus jelenet, afféle nagyon erotikus, éppen emiatt tizennyolc év alatti olvasóknak nem is nagyon merném ajánlani. Persze a leírások itt sem voltak alpáriak, igényesen erotikus volt, de nagyon részletes, kezdve az önkielégítéstől, az orálon át a kemény, határozott szexig. Persze igényelte a sztori, szerettem, hogy a szex nem csak a főhősök szerelmének a nemi megmutatkozása, hanem a probléma egyik forrása is.

Ahogy én elképzeltem: Blythe | A fotón: Maia Mitchell
Ahogy én elképzeltem: Blythe | A fotón: Maia Mitchell

Értékelés: 8/10

A Lélegezz velem! a maga műfajában egy remek könyv, ha hamarabb olvasom, akkor biztosan a kedvenceim közé férkőzik. A dramaturgiai ív felépítése és a karakterizáció remek volt, ahogy a regény hangulata is elkapott. Egy viszont biztos, az írónőnek jobban áll az E/3, mint az E/1, és naná, hogy a múlt E/3-as elmesélése volt a kedvencem a regényben. És persze az a bizonyos megdöbbentő fordulat a könyv utolsó negyedében, de spoilerveszély, így hallgatok!

Hogy tetszik a borító? A maga egyszerűségében nagyon pofás, mostanra megszerettem.

Kinek ajánlom elolvasásra? 18 éven felülieknek, akik szeretik a romantikus történeteket.

JESSICA PARK – LÉLEGEZZ VELEM! – BLOGTURNÉ

 Ismerd meg a könyv karaktereit játékon keresztül! Minden állomáson egy újabb Shepherd  és McGuire testvér nevét kell beírnod a rafflecopter doboz megfelelő helyére, és ezúttal a Blogturné Klub oldalán megosztott bejegyzésben is kell majd megoldást keresnetek, kiemelt szavak, betűk formájában.
(Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levelünkre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!)

a Rafflecopter giveaway
https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

További állomások

12. 17. Kristina blogja
12. 20. Bibliotheca Fummie
12. 23. Media Addict
12. 26. CBooks
12. 29. Deszy könyvajánlója