Home Könyvek listák Disney Book Tag, avagy a Disney és a könyvek találkozása!

Disney Book Tag, avagy a Disney és a könyvek találkozása!

Újabb Könyves TAG bejegyzéssel érkeztem, ezúttal a Disney Book Tag lett a kiválasztott. Ez most igencsak aktuális nálam, ugyanis a héten megnéztem több Disney filmet is! 🙂 Íme, a kérdések és a válaszaim.

disney


1. A Kis Hableány – egy szereplő, aki kilép a komfortzónájából

John Green – Katherine a köbön: Ide igazából bárkit írhatnék, hiszen a legtöbb könyv lényege, hogy a főhős kilépjen a komforztónájából és levetkőzze a félelmeit. Az első, aki itt eszembe jutott Colin, a Katherine a köbön főhőse, szerintem ő csodás utat járt be.

katherine-a-kobon


2. Hamupipőke – egy szereplő, aki nagy változáson megy át

Benjamin Alire Sáenz – Aristotle és Dante: Az egész regény arról szól, milyen változásokon esik át a főhős, hogyan találja meg önmagát, éli túl a családi tragédiákat és esik szerelembe… Csodás könyv, imádtam minden pillanatát.

aristotle


3. Hófehérke – egy könyv, nagyon különböző karakterekkel

Jenniver Niven – Veled minden hely ragyogó: Theo és Violet nem is lehetnének különbözőbbek, és pont emiatt működik olyan jól a kapcsolatuk. (Ah, annyira csodás volt ez a könyv).

veled-minden


4. Csipkerózsika – egy könyv, ami elaltatott

Beth Reekles – Csókot vegyenek: Próbáltam szeretni ezt a regényt, alapvetően aranyos is, de szegénykém néhol olyan unalmas volt, hogy majd elaltatott.

csokot-vegyenek


5. Az oroszlánkirály – egy szereplő, akivel valami tragikus történt gyerekkorában

Colleen Hoover – Hopeless – Reménytelen: Aki olvasta a könyvet, pontosan tudja, hogy mi történt szegény lánnyal: a lehető legborzasztóbb dolog. Olvasás közben meg is könnyeztem ezeket a jeleneteket, annyira szomorú volt.

hopeess


6. Szépség és a Szörnyeteg – egy szörny(en nagy) könyv, ami elriasztott, de a végén kiderült, hogy igazi szépség

Jennifer L. Armentrout – Be With Me – Légy mellettem: Részemről az 500+ oldalas könyvek már nagyon vastagnak számítanak, így többször is meggondoltam, hogy tényleg el akarom-e olvasni JLA könyvét. Szerencsére nem csalódtam, a Be With Me fantasztikus élmény volt.

legy-mellettem


7. Aladdin – egy szereplő, akinek teljesül a kívánsága, jó vagy rossz értelemben

John Green – Csillagainkban a hiba: Nincs is jobb választás szegény Hazelnél. Élete álma volt megtudni a szeretett könyvének a folytatását, találkozni a kedvenc írójával, és hát tudjuk, hogy mi lett a vége…

csillagainkban-a-hiba


8. Mulán – egy szereplő, aki valaki másnak tetteti magát

Victoria Aveyard – Vörös királynő: Nem mondom meg, hogy ki, még csak nem is utalok rá, csak annyit mondok, hogy iszonyúan meglepett, miután kiderült a dolog.

voros-kiralyno


9. Toy Story – egy könyv, aminek a szereplői bárcsak életre kelnének

Amy Ewing – Az ékkő: Így legalább megszabadulnának szegénykéim abból a borzasztó és nyomasztó disztópiából, amiben élni kénytelenek.

az-ekko


10. Disney Leszármazottak – a kedvenc főgonoszod, vagy erkölcsileg romlott szereplőd

Louise O’Neill – Örökké a tiéd: Azért azt nem mondanám, hogy Megan a kedvencem, de ő volt az első, aki eszembe jutott. Nagyon komplex karakter, aki bár velejéig gonosz és számító, mégsem tudtam utálni. Ilyennek nevelték, és abban a szörnyű világban ez a (jól) járható út a túléléshez.

orokke-a-tied