Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: David Levithan – Hold me Closer: Engedj közelebb!

Az idei évben a Will és Will volt az egyik kedvenc olvasmányom. David Levithan és John Green könyve nagyon megfogott, szerettem végigélni, ahogy a két Will nevű srác összebarátkozik. Mindkét Will életében főszerepet játszott Mini Cooper, akiről nyugodtan mondhatjuk, hogy ellopta a showt. Kíváncsian vártam, hogy a róla szóló kötetben pontosan mi fog kiderülni a srácról, mennyire lesz ütős a darab. A végeredményt látva kicsit felemás a mosoly az arcomon.

A puha kiadású Engedj közelebb! borítója
A puha kiadású Engedj közelebb! borítója

Az Engedj közel! a Will és Willből már ismert musical forgatókönyve, tehát tele van jól és kevésbé jól sikerült dalszövegekkel, néhány viccesebb elemmel, vicces kikacsintásokkal és néhány csodálatos gondolattal a melegséggel, az elfogadás fontosságával kapcsolatosan. A könyv legfőbb erényének pedig pont az utóbbit emelném ki. Az elfogadás témáját remekül kezeli, Cooper élete, példája keresztül hiszem, hogy az olvasó is jobban megéri mint megy át egy meleg fiatal, és hogy a coming out mindig nehéz, közegtől függetlenül. Ha más miatt nem is, de ezért mindenképpen jó, hogy Levithan megírta.

Persze ami engem illet, sokkal jobban örültem volna, ha nem a forgatókönyvet kapjuk, hanem egy (kis)regényt. Imádtam volna Mini Cooper szemszögén át végigélni a Will és Will eseményeit, más szemszögből megismerni a viharos románcot Willel és az őszinte barátságot a másik Willel. Persze így is akadtak szép pillanatok, hiszen a darab egyértelműen önéletrajzi ihletésű, de annyival többet ki lehetett volna hozni az ötletből és Cooper nagyszerű karakteréből. Annyi árnyalat és szín megmutatkozhatott volna. Kár érte, de el kell ismételnem, ez így sem volt rossz, csak van egy olyan keserű szájíz bennem, hogy lehetett volna jobb is.

A kemény kötés borítója
A kemény kötés borítója

Értékelés: 7/10

Mindent egybevéve nem volt rossz könyv, néhol felnevettem, másutt csendesen örültem, hogy valaki ennyire nyíltan „kimondja” a melegséggel kapcsolatos gondolatokat. Bízom benne, hogy utóbbi sok olvasóhoz eljutott, és eltalált a szívekbe. De nem tagadom, lehetett volna jobb is.

Hogy tetszik a borító? A puha kötés borítója nem varázsolt el, ez a sárgás nem igazán tetszik, viszont a kemény kötés borítója telitalálat. Imádom a színeit, azt, ahogyan Cooper áll a színpadon kezében a mikrofonnal. És még a combja vastagságát is pont jól sikerült belőni.

Kinek ajánlom elolvasásra? A Will és Will olvasói mindenképpen csapjanak le rá, de azok, akik nem ismerik Green és David közös könyvét, nem tudom merjem-e ajánlani. Szóval itt egy plusz pont, hogy olvassa el mindenki a Will és Willt! 🙂

DAVID LEVITHAN – HOLD ME CLOSER – ENGEDJ KÖZEL! – BLOGTURNÉ

  • Emlékeztek még John Green és David Levithan: Will & Will című könyvére? Ebben a történetben szerepelt a Hold me Closer! című musical, melyet az egyik szereplő, Mini Cooper írt, és a többi szereplővel együtt adtak elő az iskolai rendezvényen óriási sikerrel.
    Ennek a musicalnek a szókimondó, fergetegesen humoros szövegkönyvét olvashatjátok a kiadványban, melyet a blogturné során hat bloggerünk véleményez. A játékot is érdemes követni, három példányt sorsolunk a könyvből a kiadó felajánlásában.

  • A musicalek világában maradunk a játék során, hat világhírű színpadi  musicalből mutatunk egy-egy képet minden állomáson, melyekből a filmváltozat is óriási siker lett. A film, illetve színdarab címeket kérjük a rafflecopter doboz megfelelő sorába írni.
    Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levelünkre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

    aaa

    a Rafflecopter giveaway
    //widget-prime.rafflecopter.com/launch.js


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading