Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: M. Leighton – Down to You – Rajtad áll

rajtad-allIdén túl sok New Adult könyvet olvastam el, így mire eljutottam a Rajtad áll-hoz, nem éreztem semmi extrát a történetben. Persze, a végére jött egy csavar, amire felkaptam a fejem, de alapvetően ez a regény is ugyanolyan, mint az összes többi a műfajon belül. Maximum annyival másabb, hogy kellemesen rövid, csak 254 oldal, és van egyfajta kellemes kis humora, amin néhol kellemesen mosolyogtam. Alapvetően nem rossz regény, biztos vagyok benne, hogy a romantikát kedvelők szeretni fogják.

A történet: Olívia egy szimpatikus, tanyasi lány, aki most az unokatestvérénél csövezik. Főiskolára jár, egy bárban dolgozik, és azért küzd, hogy könyvelőként segíthesse édesapja farmját. Egy nap találkozik egy nagyon dögös pasival, Cash igazi rosszfiú, de olyan sokszor megszívta már ezzel a típussal, hogy nem mer kezdeni vele. Nem sokkal később összefut az unokatesója pasijával is, Nashhel, aki Cash ikertestvére. Végül egyikük sem tud ellenállni a másiknak, mindenki őrülten szerelmes lesz mindenkibe, Olíviának pedig döntenie kell, hogy Casht, a rosszfiút válassza, vagy Nasht, aki az unokatestvérével jár. Ajjaj, mi lesz itt?

A mellékszereplők: A regény legnagyobb hátránya a szememben a mellékszereplők hiánya volt. Persze, jöttek páran, mint a nagyszájú pultos csaj Cash klubjában, Marco a flörtölő csapos, Ginger a belevaló nagypofájú legjobb barátnő, vagy Marissa, a hideg, számító unokatestvér. De sajnos egyikük sem kapott önálló szálat, így a teljes regény ténylegesen arra futott ki, hogy Olívia beleszeretett az ikrek testébe, az ikrek pedig Olívia testébe.

Ahogy én elképzeltem: Cash és Nash | A fotón: A Harrison-ikrek
Ahogy én elképzeltem: Cash és Nash | A fotón: A Harrison-ikrek

Kíváncsi lettél? 16% kedvezménnyel online megrendelheted –   Papírkiadás

A szerelmi háromszög: Alapvetően érdekes szerelmi háromszöget vázolt a szerző. Adott egy ikertestvérpár, és a beléjük szerelmes lány, aki az alapján próbál dönteni a testvérek közül, hogy ki az, akivel jobban járna, aki nem törné össze a szívét. Cash a rosszfiú, akitől retteg, mert korábban a rosszfiú barátai taccsra vágták. Nash ellenben egy álom, de hát, foglalt. Jobban átjött volna a hősnő drámája, ha a szerző nem a srácok dögös testét hangsúlyozza ki, hanem azt, miért kedveli őket Olívia. Ez talán a srácoknál kevésbé volt átütő, ott jobban éreztem azt, hogy miért tartják különlegesnek a lányt, míg Olívia nézőpontjánál inkább az izmos testek csodálata dominált. Ami persze, tök szép, de ha szerelemről van szó, akkor kérek mélyebb érzelmeket.

Ami nagyon tetszett a könyvben: Habár az értékelés negatívnak tűnhet, de azért akadnak olyan dolgok is a Rajtad áll-ban, amik szerethetőek. Szerettem például Olívia és a srácok évődését, jót tett a regénynek a váltott nézőpont is, különösen amikor egy jelenetet szakítottak meg, ez adott egyfajta pikantériát a történetnek. Akadt jó pár ütős poén is. Szimpatikus volt Olívia is, kivéve amikor a testvérekről áradozott. Plusz a végén az a WTF ami kiderült, hát engem a falhoz vágott, utóbbit nagyon nagyra értékelem.

Értékelés: 6/10
Egynek elment ez a könyv. Élveztem a vicces részeket, néhol volt egy-egy jól eltalált beszólás is. A regény végén kiderülő információ hatalmas WTF, szóval ha másért nem is, hát emiatt örülök, hogy elolvastam. Szeretek meglepődni 🙂

Kinek ajánlom elolvasásra? New Adult kedvelő, romantikára vágyó lányok szerintem szeretni fogják. Az erotikus részek néhol nagyon durvák, csak úgy csöpögnek a mindenféle testnedvek, úgyhogy szerintem ez egy 18 karikás könyv, még ha a kiadó nem is tette rá.

Blogturné Extra – Shirtless borítók

Nagy meglepetésemre a Könyvmolyképző kiadó a korábban kiválasztott sejtelmes, pucér női hátas borító helyett egy úgymond extrémebb, meztelen férfi felsőtestet mutató borító mellett döntött. Korábban ez a borító-típus az Ulpius-ház könyveire volt jellemző, ők nem egy olyan regényt adtak ki, amit meztelen felsőtestekkel próbáltak eladni. Alább ezekből nézhettek meg egy csokorral, és elgondolkodhatunk azon is, az Ulpius-háznak áll-e jobban a „shirtless style”, vagy a Könyvmolyképző kiadónak.

Könyvkritika: M. Leighton – Down to You – Rajtad áll

down-to-you-blogturne