Home Hírek Viszlát, Vörös Pöttyös! – A Könyvmolyképző két népszerű YA-szerzője is vadítóan új...

Viszlát, Vörös Pöttyös! – A Könyvmolyképző két népszerű YA-szerzője is vadítóan új vizekre evez

A legtöbb esetben egy író életében vannak meghatározó korszakok, és valaki minél idősebb lesz, annál inkább más korosztálynak szeretne írni. Például ha valaki YA-szerző, és már megírt egy rakat YA-könyvet naná, hogy vágyik a felnőtt regények írása után. Így járt anno Stephenie Meyer, aki a Twilight után merőben mást írt, és mostanság követi őt az úton a Könyvmolyképző Kiadó másik két szerzője is.

Cassandra Clare a YA-kategóriába tartozó Árnyvadász, és a middle grade Magisztérium kötetek írónőjeként volt világszerte ismert, most viszont egy high fantasy sorozaton dolgozik. Megjelenési dátum még nincs.

A sorozat címe Sword Catcher lesz, amiben az írónő egy új világot is szeretne felépíteni. A főhős egy olyan férfi, akit egy, a trónra nem méltó herceg dublőrének nevelnek, és egy olyan lány, akinek a sorsa a világ megváltoztatása. De lesznek harcosok, mágusok, bűnözők és persze hercegek is.

Ennyi alapján akár YA-sztori is lehetne, de itt bizony felnőttek lesznek a főszereplők, ezért is a high fantasy jelző. Clare szerkesztője Anne Groell lesz, aki többek között George R.R. Martin könyvei felett is bábáskodott. Így a kategóriaváltás sem tűnik lehetetlennek.

Sarah J. Maas már kikacsintgatott az Üvegtrón első köteteire jellemző YA-világból. A Tüskék és rózsák udvara sorozatra például ő New Adult-ként tekint. Most viszont ő is egy high fantasy sorozaton dolgozik.

A Crescent City főhőse egy félig ember, félig sidhe (jelentsen ez bármit is) Bryce Quinlan, akinek a legjobb barátját brutálisan meggyilkolták, és ezért akar bosszút állni. A bosszúhadjárat összefonódik végül az emberek és a világ megvédésével. Ó, és ebben a világban a mágikus lények az urak, az emberek a túlélésért küzdenek.

Az írónő elárulta, hogy már több éve dolgozik a köteten, és már nagyon várja, hogy megjelenhessen. Az első része 2019 végén érkezhet Amerikában.

Kíváncsian várom, hogy ki lesz az a népszerű YA-szerző, aki ezúttal egy teljesen új világban és stílusban teszi próbára a tehetségét (és az olvasói hűségét/szeretetét).