Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Laura D. – Szex és Tandíj

A megjelenése idején tele volt a metro a könyvet hirdető plakátokkal, amiken ez a szöveg állt: „Éjjel-nappal nyomtam„. Valahogy érdekelni kezdett a Szex és tandíj, a minap pedig megláttam az Árpád hídon egy kiárusításban, 700 forintért meg is vettem. Egy nap alatt kivégeztem, olvastatta magát, dacára annak hogy Laura végig sírta az alkotást.

* Ide kattintva online is megrendelheted! *

szex-es-tandij

A stílus egyszerű, mintha egy titkos naplót olvasna az ember. A téma tetszetős, adott egy szorgalmas jó kislány-diáklány, aki elkezdi a főiskolát, belép a nagybetűs életbe. Azonban a szülei nem tudják anyagilag támogatni, ezért beáll prostinak. Körülbelül ennyi lenne az egész, a könyv pedig végigkíséri Laura szenvedéseit amíg prostituáltként keresi a nutellára valót. (Egy ízben nagyon panaszkodik, hogy nem ehet nutellát).

„Mindenkinek az életében van egy éjszaka, amikor egyik pillanatról a másikra felnőtté válik. Ami után már minden más lesz, mint annak előtte. Isten veled, ártatlanság! Mindig akkor jön el az ilyen éjszaka, amikor az ember válsággal küzd.”

Ilyen hülye regényhősnővel is rég találkoztam. Panaszkodik hogy a heti húsz egyetemi órája mellett mennyire nehezére esik tizenötöt dolgozni. Uhh, annyira nem tudom őt sajnálni! Mindenki aki hasonló cipőben van – iskola mellett munka – rögtön álljon be prostituáltnak?. Az hogy netán levelezőn végezze a tanulmányait, hogy hitelt vegyen fel, vagy hétvégén dolgozzon szombat-vasárnap 12-12 órát fel sem merült benne.

A könyvben nagy duzzogások közepette leírta Laura milyen éhes, a pasija nem hajlandó eltartani őt, netes böngészés közben talál egy weboldalt, rá pár napra pedig már megy is az ügyfélhez. Próbáltam sajnálni szerencsétlen, de nem ment. Aki hülye az megérdemli a sorsát.

Persze ezzel nem azt mondom hogy elítélem azt aki a prostituáltként dolgozik, bizonyára nehéz lehet ezt a szakmát űzni. De azt nehezen tudom elhinni hogy ne lenne más mód arra hogy valaki finanszírozza a tanulmányait és a lakhatását iskola mellett.

A könyv egyébként pár száz oldal siránkozás, amiben Laura hol arról sír milyen gonosz az apja, mennyire éhes, miért kéri el a barátja tőle a lakbért dacára annak hogy vele lakik avagy mit képzelnek a kuncsaftok, hogy merészelik őt megérinteni netán belé hatolni. Jó, aláírom hogy durva volt amikor a szexmoziban egyszerre több pasit kellett volna kielégítenie, de ha valaki beáll prostinak ne lepődjön meg azon hogy bizonyos elvárásoknak eleget kell hogy tegyen.

Azt hiszem ezentúl óvatosabb leszek a nagy dirrel-durral reklámozott könyveket illetően. Ó, és a végére íme, egy hatalmas bölcsesség Laurától:

„A pénzhiány már az egészségemet veszélyeztette, s ebbe nem akartam belenyugodni. Felháborított, hogy annyit kell gályázni, csak azért, hogy egyek, miközben azért kell ennem, hogy tudjak dolgozni.” Ő, ez az élet nem?