Home Könyvek listák Ezt a 6 LMBT könyvet szerettem a legjobban 2018-ban

Ezt a 6 LMBT könyvet szerettem a legjobban 2018-ban

A 2018-as év szerintem egész jó volt LMBT könyvek szempontjából. Megjelent ugyanis több kötet itthon, akadt köztük felnőtteket, és a tiniket megcélzó jóság is.

Nem is volt egyszerű a válogatás, de kiemeltem az olvasmányaim közül 6 olyan LMBT könyvet, amit bárkinek merek ajánlani. Íme!

6. M. A. Innes – Nick ​& Kyle

Ezt pont angolul olvastam, szerencsére könnyű a nyelvezete is. Egy light BDSM sztoriról van szó, ahol a pasi elvárja, hogy a másik uramnak hívja, szadizza, parancsolgat neki, a másik meg mindezt élvezi. Érdekes volt betekintenem egy ilyen világba, megnézni, hogy működik egy ilyen kapcsolat. Az író a lelki részeket szerintem jól átadta, jól szórakoztam olvasás közben, bár nem mondanám, hogy hirtelen vágyat éreznék egy ilyen párkapcsolatra, de már jobban értem, hogy mások miért választják ezt.

5. Andre Aicman – Szólíts a neveden

Gyönyörű történet egy fiatal srác, és egy harmincas pasi szerelméről. Nagyon sok mindent szerettem benne, elsősorban a kémiát a karakterek között, Eliót, Olivert, és a gyönyörű olasz tájat. Persze, volt ami kiverte a biztosítékot, mint a rettegett barackos jelenet, de a könyv így is emlékezetes maradt számomra.

4. Krausz Emma – Osztálykép

A [Bekezdés]-pályázat győztes könyve egy komolyabb témát taglaló sztori, amiben leginkább a coming out nehézségei kerülnek előtérbe, miközben a főhősünk, Levente beleszeret a legjobb barátjába. Ami miatt nagyon szerettem a sztorit, az a főhős karakterfejlődése, és az az édes báj, ami belengte számomra az egész történetet. A magyar környezet pedig feltette az i-re a pontot.

3. Mackenzi Lee – Úriemberek ​kézikönyve: a bujaságtól az erényekig

Kalandokkal teli történet volt ez, ami ráadásul az 1800-as években játszódik, így külön érdekes színezetet kapott a sztori. Nagyon tetszett az írónő bátorsága, ahogy a rasszizmusról mesélt, vagy éppen a női egyenjogúság fontosságáról írt, de persze nem tagadom, a romantikus szál is teljesen magával ragadott. Külön jó pont még a főhős, Monty jellemének a fejlődése. Igazi kincs volt ez a könyv!

2. Adam Silvera – Inkább boldog

A könyv lehengerlő, egyszerűen képtelen voltam letenni, és a stílusa is nagyon egyedi, akárcsak az alapötlete. Ha kitörölhetnél bármit a fejedből, hogy újrakezdhesd az életed, megtennéd? És egyáltalán kitörölhető-e az életedből az, ha meleg vagy? Ilyen, és ehhez hasonló király sztoriszál bontakozott ki a könyvben, ahol a főhős belezúg a legjobb barátjába. Ami pedig feltette az i-re a pontot, hogy a karakterek annyira élőek és valóságosak voltak, hogy az se lepett volna meg, ha lesétálnak a lapokról.

1. Elle Kennedy & Sarina Bowen – HIM: Ez a srác

A 2018-as évem abszolút kedvence volt ez a szexi és tökéletes könyv, ami két hokis srác szerelmének a kibontakozását mutatta be. Igen, akadt nem egy pikáns jelenet, amik jól is lettek megírva, de számomra azért lett kedvenc a könyv, mert gyönyörűen ábrázolták az írónők a szerelem kialakulását a két srác között, és a lelki folyamatok, a karakterfejlődések is érzékenyen, édesen lettek bemutatva. Alig várom már, hogy újra elolvassam ezt a kincset!