Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes

A Marvel rajongásom viszonylag újkeletű, de így számomra sok információ újként hat. Így volt ez a Marvel képregényes könyvvel is, ami nemrég jelent meg a Kolibrinél. A Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes a képregények világából mutat be érdekességeket, a főbb karaktereket, a gonosztevőket, a különleges tárgyakat. Az összhatás pedig baromi informatív lett.

Mivel csak a filmeket ismerem, a sorozatokat még nem láttam, és a képregényeket nem tervezem elolvasni, ezért számomra több szempontból is érdekes volt ez a kötet. Mert leginkább két dolog izgatott olvasás közben: miként használták fel a filmkészítők a képregényes alapokat, és mi várható még a filmek világában. És mindkettőre kaptam bőven választ.

Pont a Marvel újabb fázisának a bejelentése után olvastam a könyvet, így nagyon megörültem a Shang-Chi két oldalnak, vagy amikor felbukkantak az olyann nevek, mint Yelena Belova, akit még nem ismerek, de a Fekete Özvegy filmben főbb szerepe lesz. Érdekes volt így rálátni az új karakterekre, a leendő új kedvencekre.

Több olyan szereplőt is bemutatott a könyv, akikről még nem nyilvános, hogy lesz-e adaptációja, én pedig már most tök izgatott lettem, és beálltam a várakozók sorába. Ilyen például Atlantisz világa, amit már gyerekkorom óta imádok, így hatalmas meglepetés volt, hogy a Marvel-képregényekben is létezik Atlantisz, ráadásul úgy tűnt, elég fontos szerepben. Bár szeretem a Marvel filmjeit, de örülnék, ha elhagynánk az Amerika-központúságot, így Brittannia Kapitány bemutatkozását a vásznon is imádnám, ahogy Kanada kiválóságai is érdekesnek tűntek.

Az új infókat pedig csak faltam, és sok helyen pislogtam is nagyokat, például amikor kiderült, hogy a Marvel univerzumban vámpírok is vannak, vagy éppen olyan alternatív dimenziók, amik iszonyú érdekes világgal kecsegtetnek. Alapvetően ezek az új felfedezéseket baromira szerettem, és még inkább megerősített abban, hogy bármennyi feldolgozás is készült már a képregényekből, még mindig bőven van olyan alapanyag, ahonnan meríthetnek, ergó sokáig várhatnak még ránk a jóságok.

Ami még ütött, amikor a már jól ismert szereplőkről kiderült új infók, érdekesség. Számomra például a legmegdöbbentőbb az volt, hogy a könyv szerint a képregényekben Hulk valamilyen nagy és menő arc, aki iszonyú erős, és megannyi alakja van, míg a filmekben számomra Hulk csak egy olyan vállvonogatós „ja, nagy darab, erős, de a Vasember simán kiüthetné” kategória volt. De ugyanígy érdekes volt rálátni például Amerika Kapitányra is, vagy akár Thanosra, akinél baromi nagy változás van a filmekben a motivációját illetően, ami hozzáteszem, sokkal ütősebb, mint a képregényes kivonat volt.

És bár a könyv érdekességekkel teli volt, de bevallom, az olvasás nem volt egyszerű. Kemény kötésű, hatalmas kötetről van szó, amit felemelni is nehéz, mert akkora súlya van, így maradt az ágyban olvasás. Igenám, de nem könnyítette meg a tördelés a dolgunkat, egy csomószor kellett fordítgatni a könyvet, mert akadtak függőleges szövegezésű oldalak is. Sok esetben éreztem azt is, hogy túl sok a kép, nehéz összecsatolni melyik melyikhez tartozik, az esetek nagy részében a felvezető lead-et is nehéz volt megtalálni a kuszaság miatt. Így bár maga a könyv tök jó, a lapok jóminőségűek, illatosak, számomra a befogadás sajnos nem volt olyan egyszerű, mint amire számítottam. Ezzel együtt örülök, hogy elolvashattam.

MARVEL – AMIRŐL TUDNOD KELL – BLOGTURNÉ

  • A Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Marvel amit tudnod kell és tudni érdemes című kötete, mely egyetlen rajongó polcáról sem hiányozhat. Ha szeretnéd tetőtől talpig megismerni az univerzum összes hősét, gonoszát és segítőjét akik a kiterjed képregényes világban eddig előfordultak, megtudni, hogy milyen kalandokba keveredtek, akkor tarts a Blogturné Klub kilenc bloggerével.
    Kövesd a turnét, játssz és vidd haza a könyv egy példányát!

  • Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzum filmjeit, illetve azok szereplőit. Minden állomáson találtok egy nevet, ami a hősök polgári neve, persze kicsit összekeverve a betűket. Ha megfejtitek, akkor az illető szuperhős nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
    Fontos! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük; amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

    AMX SDTAINRHEE

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  • 07/19 Olvasónapló
    07/20 Deszy könyvajánlója
    07/21 Hagyjatok! Olvasok!
    07/22 Dreamworld
    07/23 Könyv és más
    07/25 Nem félünk a könyvektől
    07/26 Sorok között
    07/27 Kelly és Lupi olvas
    07/28 Függővég


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading