Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Bessenyei Gábor – Az első csók és egyéb démonok

Bessenyei Gábor Olümposzos trilógiáját nagyon szerettem, így kérdés sem volt bennem, hogy el akarom-e olvasni az első vörös pöttyösét. A végeredmény pedig ugyanaz lett: az első oldaltól az utolsóig imádtam ezt a regényt.

A történet főhőse Patrik, akinek meghal a kutyája. A koleszban viszont meglátja Titán szellemét, ez többször is megismétlődik, így volt osztálytársához, Lilihez fordul, akinek az anyukájáról úgy hírlik, boszorkány. Miközben a szellemkutya kapcsán kutakodnak, Patrik lassan összejön Emmával, a csinos lánnyal a koleszból.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

Bár a fantasy szál is érdekes volt, kétségkívül a romantikus tetszett a legjobban. Emma az első pillanattól szimpatikus lánynak tűnt, de sokkal inkább Patrik reakciói voltak érdekesek. A szerző nagyon hitelesen átadta azt, hogy mit érez egy fiú az ismerkedés különböző fázisaiban. Hogy tegyem meg az első lépést? Oké, küldi a jeleket, de hogyan tovább? Mikor csókolhatom meg? Hová tehetem a kezem és hová nem? Elég magabiztosnak látszanom, vagy annak is kell lennem?

Patrik tele volt kérdésekkel, kételyekkel, félelmekkel, ez pedig olyan szerethetővé tette őt, hogy lehetetlen volt nem drukkolnom neki. A VP kötetekben általában a magabiztos, nagymenő srácoknak jut a főszerep, üdítő volt egy más típusú sráccal találkozni. És éppen Patrik reális ábrázolása miatt volt ez a romantikus szál annyira nagyon szerethető. De persze, csíptem a közös jeleneteket is, legjobban a ruha vásárlóson mosolyogtam, de az a bizonyos első csók is nagyon aranyos lett.

Ami nekem még nagyon bejött a kötetben, az Patrik személyiségfejlődése. Kaptunk ugyanis egy bullying szálat, hiszen a srác szobatársa meglehetősen bunkó Patrikkal, a folyamatos szekálás miatt pedig még neccesebb Patrik élete. Az, ahogyan az író ezt a szálat kezelte nagyon ügyes volt, a kötet végét ebből a szempontból is imádtam.

A természetfeletti szál sem volt rossz, sőt! Helyenként nagyon félelmetesre sikeredett, pláne mert a szellemek nagyon parásak, ezzel együtt viszont tök izgalmas lett, Patrik édesapja kapcsán pedig meglehetősen elgondolkodtató volt az egész. Az, hogy Titán, a szellemkutya miért maradt itt, és ki is a fő ellenség nagyon remek ötlet volt, egyszerűen végig sütött az egészből, hogy milyen ügyesen rakta össze az író a szálakat.

A fantasy résznél jelent meg Lilli, egy belevaló, jópofa csaj. Bírtam őt, a kötet legviccesebb részei is hozzá köthetőek, illetve az édesanyja „boszorkány bandájához„. Akárhányszor Patrik megjelent náluk én sírva röhögtem, azok a beszólások mindent vittek, különösen az, ahogyan Patrik reagált rájuk.

Szeretem, ha vannak a könyvekben kutyák is, mert mindig érdekes látni, hogy milyen hatással van ez a karakterekre. Itt pedig külön fájó pont volt a könyv elején Titán halála, és az, ahogyan Patrik viselte. Az a rész már önmagában is nagyon megható, na de a könyv végén lévő jelenet! Hát ott garantáltan el fog törni a mécses, ezt megígérhetem.

Értékelés: 10/10

Számomra ez egy öt csillagos regény volt. A főszereplőket nagyon megszerettem, a romantikus részt pedig egyenesen imádtam! Jó ötlet volt ilyen részletesen és érzékletesen megmutatni azt, hogy egy srác is lehet félénk, és mi is lapul a mélyben. Emellett a természetfeletti szál is mindent vitt. És ami a legjobb: semmilyen hiányérzetem nem volt, és a regény lezárása is egyedi lett – és a maga módján tök jó.

Hogy tetszik a borító? Klasszikus VP borító, annak minden előnyével. Oké, a virág, mint elem nem kapcsolódik szerintem száz százalékosan a könyvhöz, de maga a borító álomszép, jó ránézni, így elégedett vagyok én is.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha kíváncsi vagy mi lapul egy fiú lelkében, és szereted a természetfeletti történetszálakat is, akkor ez a te könyved!

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

AZ ELSŐ CSÓK ÉS EGYÉB DÉMONOK – BLOGTURNÉ

  • Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál Bessenyei Gábor legújabb regénye: Az első csók és egyéb démonok címmel. Patrik misztikus történetét hét állomásos, extra érdekességekkel bővített blogturné keretében ismerhetitek meg. Kövessétek a játékunkat is, három helyes megfejtő örülhet a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott nyereménykönyveknek.

  • Fontos szereplője a regénynek Patrik kutyája, így most kutyaszereplőket mutatunk. Egy-egy képet találtok minden állomáson, ismerjétek fel melyik filmben szerepeltek (akár több megoldás is jó lehet), és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
    Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  • 11.24 Sorok között
    11.26 Kelly és Lupi olvas
    11.28 Deszy könyvajánlója
    11.30 Sorok között extra
    12.02 Sorok között extra
    12.04 Hagyjatok! Olvasok!
    12.06 Spirit Bliss extra: interjú


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading