Könyvkritika: Simone Elkeles – Tökéletes Kémia

Könyvkritika: Simone Elkeles – Tökéletes Kémia

13
Oszd meg!

Szeretem az ilyen romantikus könyveket, mint a Tökéletes kémia. Megérte a kezembe venni ezt a könyvet is. Romantikus volt, időnként szexi, de ami a leginkább dicsérendő, hogy milyen szép üzenetet fogalmazott meg a világról, bőrszínkérdésről, és persze az elfogadásról. Alex a példa, hogy ne ítélj elsőre, és bárkit “megmenthet” a szerelem.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen a tiéd lehet *

Nagyon szerettem a könyv szerkezetét is, a váltott nézőpont istenien működött, jól átjött a háttér, a gondolatok. Pedig alapjáraton nehéz dió ilyen típusú könyvet megalkotni, lévén különböző stílusúnak kell lennie a női és a férfi gondolatoknak, ez ügyben pedig Simone Elkeles nem nyúlt mellé, sikerült hihetően megragadni Alex durva, fiús nyelvezetét, és Brittany nyálas, lányos látásmódját a világról a kapcsolatokról és az életről.

Adott két teljesen eltérő személyiségnek tűnő fiatal, egyikük a szőke cicababa, a pompomlányok vezetője, a népszerű Brittany, a másik pedig egy igazi rosszfiú, a Latin Vér banda tagja, a rosszfiú Alex. Ami pedig ezt a két fiatalt összeköti, az a kémia, hiszen amikor közös feladatot kell elkészíteniük, szép lassan megismerik egymást, a másik életét, és rájönnek arra, hogy egy valamiben nagyon egyformák: mindannyian eltitkolják azt, akik, és azt a világot, ahonnan jöttek.

Ez teszi ezt a könyvet igazán jóvá. Mert annyira meg tudtam érteni a tetteiket. Egyik sem volt légből kapott, mindennek volt oka és indítéka, és ezt nagyon tudtam szeretni. Ha pedig hirtelen választhatnék, hogy mit nézném meg szívesen film verzióban, akkor biztos a Tökéletes kémiát mondanám

Alex és Brittany | A modellpáros van a borítón is :)
Alex és Brittany | A modellpáros van a borítón is 🙂

Brittany bármit megtett azért, hogy tökéletesnek tűnjön azért, mert nővére, Shelley fogyatékos, így az anyja szemében neki kell a tökéletes lánynak lennie. Eközben Alex azért lép be a bandába, hogy megvédje a családját és a testvéreit.

Imádtam azt, ahogy ők ketten egymásba szerettek, minden olyan körülmény ellenére, ami eltaszította volna őket egymástól. Tök romantikus volt az egész, mégis reális, és eleve az egész könyvről csak szuperlatívuszokban beszélhetek.

Nagyon jól lettek megalkotva a mellékszereplők karakterei is, és sikerült olyan jól áthidalni a könyvben ábrázolt két világ közti távolságot, amit csak sok bravóval tudok rendesen értékelni. A könyvben ellőtt sok sablon dologra nem tudok haragudni, nem zavart, hogy Brittany legjobb barátnője kiszúrta magának annak a pasiját, sem a fogadás, és a többi tinifilmekből átvett panel, mert olyan jól sikerült megírni a könyvet, és közös egésszé tenni Brittany és Alex kapcsolatát.

Értékelés: 9/10

Ha még nem olvastad a Tökéletes kémiát, szerintem mindenképp pótold. Nagyon jók a karakterek, érdekes a történet, és talán ennek hatására másképp néz az ember a társaira, hiszen ki tudja, hogy mi rejlik az álarc mögött. Ez a részlete is nagyon találó volt a regénynek, amit öröm volt a magamévá tenni.

700 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
700 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

13 Hozzászólások

 1. Pár hete olvastam a könyvet és én is teljesen odáig vagyok érte.Nagyon tetszett én is szeretem az ilyen típusú könyveket.
  Alig várom már a többi részét!!!

  • A Vonzás szabályai is annyira jó? Igazából abba félek belekezdeni, első blikkre koppintásnak tűnik az elsőhöz képest. Mondjuk a könyvtárban sincs még meg, tehát ráérek még ezen agyalni 🙂

 2. Már meg is jelent magyarul?Én még csak angolul láttam meg a könyv trailerét de az tetszett meg jó dolgokat olvastam róla.

 3. Kedvenc könyvem :)) Amúgy a másodikat is elolvashatod majd nyugodtam.Olvastam angolul és először koppintásnak tűnik,de teljesen más. Nagyon jó az is :))

  • Akkor kíváncsian várom … 30-án megjelenik, kábé 1,5 év mire eljut a könyvtárba, szóval két év múlva majd írok egy kritikát arról, mennyire tűnt koppintásnak – avagy nem 😀

 4. a kritikád alapján tegnap elkezdtem olvasni, és istenem, IMÁDOM! még nem értem a végére,a 250. oldal körül vagyok,de elragadott magával a könyv.imádom az ilyen fajta történeteket,és ennek sikerült teljesen rabul ejtenie.köszi az ajánlást:D

  • Hű, ennek nagyon örülök 🙂 Pont az ilyenek miatt érdemes folyamatosan frissíteni az oldalt és leírni a véleményem az általam látottakról és olvasott dolgokról 🙂

 5. Sziasztok!

  Az írónő 2012 november- december körül jön Magyarországra. Tovább,ha minden jól megy, akkor október elején jön a 2. kötet tőle.

 6. Imádom ezt a könyvet! Benne van nálam a top3ban az biztos!
  Külön tetszett, hogy a végén a spanyol szavak le vannak fordítva benne, azóta tudok spanyolul káromkodni..:DDD
  Nem tudom, hogy láttad-e a ‘Felhők fölött 3 méterrelt’… nekem annak az alapsztorija valamilyen szinten hasonlít ennek a könyvnek az alapjára. Nem tudom, hogy csak nekem tűnt-e fel, vagy tényleg igazam van, de szerintem érdemes megnézni a hasonlóságokat közöttük.:)
  Annak meg külön örülök, hogy Magyarországra jön az író:D
  Lehet belekezdek a második részérbe is..:)
  xoxo