Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Sellős regény jön az Arany Pöttyösök közé – Íme a magyar borító!

Az Ariel, a kis hableány óta szerintem sokan szeretjük a sellős történeteket. Ha más is így van vele, akkor most örülhet, érkezik ugyanis a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában A sziget sellője, ami azért Arielnél egy jóval komolyabb sztorinak ígérkezik.

Alább meg is nézhetitek a magyar borítót és a fülszöveget. A kötetet pedig nem más ajánlja elolvasásra, mint Margaret Atwood. Ez azért nem semmi!

Monique Roffey – A sziget sellője

1976. április, egy apró karibi falu Black Conch szigetén, az esős évszak kezdetén. Egy halász kapást várva dalolászik a csónakjában, csakhogy egy váratlan tengerlakót vonz magához: Aycayiát, egy féltékeny asszonyok által elátkozott gyönyörű sellőt, aki évszázadok óta szeli a Karib-tenger habjait, de most elbűvöli a férfi, David és a dala.

Ám elragadtatása a vesztét okozza. Amint újra hallja a férfi motorcsónakját, követni kezdi, azonban a sziget éves horgászversenyén amerikai turisták karmai közé kerül.

Egy tragikus küzdelem után kihúzzák a tengerből, és kifeszítik a dokkban, akár egy trófeát. Megmentésére David siet, és szelíden elnyeri a sellő bizalmát, aki lassan, kínok között kezd visszaváltozni nővé. Ám az átalakulások nem minden esetben maradandók, a féltékenység pedig, akárcsak a szerelem, a hurrikán erejével és még annál is tartósabban képes lecsapni.

„Egyedülálló hableánytörténet. Semmi fésű és tükör, vagy hullámos fürtök. Semmi szabadon engedés…” – Margaret Atwood