Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ez minden idők 15 legnépszerűbb New Adult regénye

Kíváncsi voltam rá, hogy vajon melyek lehetnek a legnépszerűbb New Adult könyvek a Godoreadsen, ami kvázi a moly.hu nemzetközi megfelelője. De leginkább az érdekelt, hogy vajon itthon is megjelentek-e a kötetek.

Nos, végül megtaláltam, a fenti képen pedig láthatjátok is, hogy ez a 15 legnépszerűbb New Adult regény a Goodreadsen. A könyvek közül – ha jól látom – egyedül Abbli Glinestól nem jelent meg itthon a Fallen Too Far.

Ami még érdekes lehet: a 15 könyvből 11 a Könyvmolyképző Kiadónál jelent meg, és a könyvek harmadát Colleen Hoover jegyzi. Bár az meglep, hogy pont a Maybe Someday a legnépszerűbb Hoover, azt hittem a Hopeless lesz az.

A Tüskék és rózsák udvara jelenléte pedig nem véletlen, Sarah J. Maas többször is lenyilatkozta, hogy sorozatával a New Adult határait akarja bővíteni, ami viszont szerintem elég fura út, hiszen a NA lényege pont az, hogy nem fantasy, hanem realista romantikus sztori. Szerencsére mindez azon nem változtat, hogy a könyvek imádnivalóak.

És akkor a végére egy kis „önző” összesítés: kíváncsi voltam mennyit olvastam a könyvekből. Összesen 10 db-ot. Az 5 Hoovert, a 2 Maast, az Easyt, a The Dealt és a Callie & Kaydent. Nálatok milyen az arány?