Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Vörös Pöttyös lesz a The Girl Who Fell Beneath the Sea!

Tavaly februárban jelent meg Amerikában Axie Oh regénye, a The Girl Who Fell Beneath the Sea, ami hatalmas sikert aratott odakint. Nem csak az Instagramon fotózták agyon a gyönyörű borítói miatt, hanem a TikTokon is megannyi videót láttam róla. A Goodreadsen jelenleg 32.300 csillagozás után is 4.16-os a tetszési indexe.

Egyébként egy retellingről van szó, az eredetije egy koreai népmese, a The Tale of Shim Cheong, aminek a feminista, modern átdolgozását kapjuk meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában még idén. Íme az egyik eredeti borító és a magyar fülszöveg!

Axie Oh – The Girl Who Fell Beneath the Sea: A lány, aki a tenger alá esett

*Mina otthonát 100 éve viharok pusztítják. A Tengeristen dühös, és haragját csak igazi menyasszonya csillapíthatja. A falu minden évben feláldoz egy lányt, hátha pont ő a vágyott menyasszony. Amikor Mina bátyjának szerelme, Sim Cshong kerül sorra, Mina feláldozza magát, és beugrik a vízbe a lány helyett. A Szellemek birodalmába kerül, ahol elképesztő kalandok várnak rá egy titokzatos lord és cimborái, démonok, istenek és istennők, szellemek és misztikus lények között. A szerelem is megtalálja, ám nem a Tengeristen mellett. Vagy mégis? Vagy mégsem? A sors ahhoz köti, akihez tartozik.*(Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)