Home Könyvek listák 5 ok, hogy miért olvasd el a Vörös Pöttyös Paranormalcy – Természetfölötti...

5 ok, hogy miért olvasd el a Vörös Pöttyös Paranormalcy – Természetfölötti sorozatot

Az egyik kedvenc Vörös Pöttyös trilógiám a Paranormalcy – Természetfölötti széria, aminek az első kötete nem lett instant kedvenc, de a második, és leginkább a harmadik rész feltette az i-re a pontot és szerelembe estem a sorozattal. Íme 5 ok, hogy szerintem miért érdemes nektek is esélyt adnotok neki 🙂

#1 – Zseniális az alaptörténet! Evie tizenhat éves, és egész életében egy titkos kormányügynökségnél dolgozik, ugyanis ő tudja felderíteni a természetfeletti lényeket. Nem is sejti, hogy valójában ő is fogoly, és a képességei egyre veszélyesebbé válnak, el tudja ugyanis szívni mások lelkét. Az élete akkor változik meg, amikor elfog egy alakváltót, Lendet, aki feltár előtte egy sötét jóslatot.

#2 – Szupercuki a romantikus szál. A férfi főhősünk Lend, aki tulajdonképpen vízből áll, egy alakváltóról van szó. A kapcsolatuk már az elejétől zseniális, nagyon erős Evie és Lend között a kémia, és tök jól kiegészítik egymást. Külön szerettem, hogy az írónő nem hozott be szerelmi háromszöget, vagy nagy összeveszéseket a sztoriba, Lend szerelme és támogatása csak előre viszi Evie-t az útján, és még így is izgalmas akadályokat talált ki az írónő.

#3 – Nem semmi a megálmodott világ! A könyvekben szerepelnek tündérek, vámpírok, vérfarkasok és még hosszan sorolhatnám a listát. Erős a mitológia, jó a felépített világ, de nem nyomja el a történetet. És mégis, baromi jó létezni benne, mindig kiderül egy csomó érdekesség és olyan sok ponton érződik reálisnak, hogy az félelmetes.

#4 – Annyira édes a főhőse és a humora! Evie egy olyan lány, aki imádja a rózsaszínt és végtelenül cuki, ez pedig a könyvben is átjön. Rengetget nevettem olvasás közben, csak úgy röpködnek az egysorosok. Igaz, ehhez Reth is kellett, a pofátlanul szexi tündér, Evie korábbi exe. Hát az ő szócsatáik (meg amúgy Reth önmagában is) mindent visz!

#5 – Az egyik legjobb anya-lánya szál. Azt ugye már írtam, hogy Evie a kormányügynökségnél nőtt fel. Na ott a főnöke egy Raquel nevű nő, aki anya-figurává válik a számára. A kapcsolatuknak annyira jó volt a dinamikája, imádtam látni azt, hogyan formálódik és alakul egy valós anya-lánya kapcsolattá. Szerelem a köbön. (De ki nem hagyjam Evie sellő és vámpír legjobb barátnőit sem. Olyan eltérő karakterek, és mégis imádnivalóak!)

* Ha megjött a kedved a sorozat elolvasásához szerezd be a kiadótól a könyveket. Katt ide! *