Home Könyves idézetek Íme, 15 szuper idézet a Könyvmolyképző szeptemberi regényeiből

Íme, 15 szuper idézet a Könyvmolyképző szeptemberi regényeiből

Szeptember végén több új regény is érkezik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, ráadásul elég különböző stílusokban, hogy mindenki megtalálhassa azt, amire igazán vágyik.

A kiadó már jó pár idézetet megosztott a friss könyveiből a közösségi médiában, alább ezeket gyűjtöttem egy csokorba. Íme! 🙂

A NYERTES BŰNE

Kestrel egy kézzel belekapott a billentyűkbe. És már megint ott volt az a furcsa, nyugtalanító visszhang, ami miatt mindig úgy hangzott minden, a keze alól kiszabadult dallam, mintha saját magát hallgatta volna. Elkapta a kezét. Megmerevedett a teste, a csontjai szinte kővé váltak. Talán most is megtehetné, amit mindig: elfeledkezhetne a visszhangról. Talán csak bele kellene feledkeznie a dallamba. De egy olyan érzés fogta le a kezét, amit korábban sohasem érzett.
Nem akart játszani.

„Hirtelen minden szilánk egyszerre kezdte szúrni, mintha a szerelem korábban egy törékeny, szivárványos üveggömbben öltött volna testet, amit ököllel zúztak szét.”

PRETTY LITTLE LIARS

„Persze, Alison Alison volt. Hozzá mindig fordulhattak, ha valakinek el akarták sírni a bánatukat, ő felhívta a srácot, akibe épp bele voltak zúgva, hogy megtudja, mit érez, és ő mondta ki a végső szót, hogy a farmerben nagynak látszik-e valakinek a hátsója vagy sem. Csakhogy a lányok féltek is tőle. Ali többet tudott róluk, mint bárki más, beleértve a sötét dolgokat is, amelyeket legszívesebben eltemettek volna. Mint egy hullát. Rémes gondolat volt, hogy Ali esetleg meghalt, de… de ha így van, legalább a titkaik biztonságban vannak.
És így is volt. Legalábbis három évig.”

„Maya nagyot nyelt.
– Megtalálták a barátodat.
– Micsoda? – Emily rámeredt, aztán a Maya háta mögött kibontakozó jelenetre. Kísértetiesen ismerős volt: a mentők, a rendőrök, a bámészkodók, a teleobjektívek. A híradós helikopter a fejük felett. Pontosan ugyanez volt három éve is, amikor Ali eltűnt.
Emily hátralépett, és hitetlenkedve elvigyorodott. Igaza lett!”

MIKROFONPRÓBA

„– Mondd csak, minden lányt ide hozol? Ez valami titkos bugyigyűjtő hely?
– Persze, a bokrok között van is egy szentélyem – röhögi el magát Máté.”

„Ahogy a srác szemtelenül vigyorog, megjelennek azok a hülye gödröcskék az arca két oldalán. Jesszus, ez meg mi? Bunkó pasi tartozék?”

PAPÍRHERCEGNŐ

„Egyszer csak elkezdtem úgy gondolkodni, hogy ha ma éppen valami rosszon megyek keresztül, akkor holnap már új nap lesz, amikor valami jobb történik majd. Még mindig hiszek benne. Még mindig hiszek abban, hogy vár rám valami jó is.”

„Mert te vagy az. Mindig is csak te voltál, és már belefáradtam, hogy harcoljak ellene.”

„Figyelj, én bírlak. Nem hittem volna, de bírlak. És mivel bírlak, ezért muszáj figyelmeztetnem téged, hogy mi Royalok eléggé el vagyunk cseszve. Jók vagyunk az ágyban, de azon kívül? Mint valami hurrikán.”

KILENC PERC

„Ő volt az első szerelmem. Igaz szerelem volt. Sőt, ő az elsőszülött gyermekem vér szerinti apja, bár sohasem találkoztak. Ő nem akarta látni a lányát. És a lelkem mélyén egyetértettem vele.”

„Gyakran töltöttem egyedül az időt, de sohasem voltam magányos. Kitűnő tanuló voltam. Beleástam magam a könyvekbe. Nagyon jól bántam a számokkal. Imádtam a számokat. Még mindig imádom őket. Szeretem, hogy sohasem hazudnak, és mindig stimmelnek. Van bennük állandóság.”

KIHANTOLT MÚLT

„Hal lerakta Roger kávéját a pultot fedő védőpapírra, majd mellétette a sajátját is.
– Köszi. – Roger felemelte a kávét, és lepattintotta a tetejét. Felemelte a poharat, majd megfújta a forró italt, mielőtt aprót kortyolt volna belőle. – Forró.
– Ugye? Képesek megfőzni, mielőtt kitöltik.
– Jól van na, okostojás! – húzta fel a szemöldökét Roger.”

„Sokak számára elképzelhetetlen lett volna, hogy igazságügyi orvosszakértőként dolgozzanak. Schwartzman számára viszont ez volt az egyetlen opció. Mások azért mentek orvosnak, hogy hőstetteket hajthassanak végre – betegségeket gyógyítsanak, életeket mentsenek. Az igazságügyi orvostanban nem voltak hőstettek, csak megválaszolatlan kérdések.”

A GONOSZ TÜNDÉR VISSZATÉR

„– Annyira sajnálom, hogy minden ruhádat ki kellett dobnunk – mondta Alex.
– A ruháimat? – felelte Piroska. – Ó, nem, azok nem a ruháim voltak, – csak a kalapjaim meg az ékszereim. A ruháim a lenti ládákban vannak.
Erre mindenki olyan sötéten nézett rá, mintha minden rosszért ő lenne felelős a világon.
– Van ennek a hajónak pallója?! – háborgott Aranyfürt”

„– Azt hiszem, mindig is úgy képzeltem, hogy maga egy óriási lúd főkötőben, aki versikéket olvas fel a kisgyerekeknek – mondta.
– Gyakori tévhit – felelte Lúdanyó. – Lester néha szereti felvenni a főkötőmet. Attól csinosnak érzi magát, de csak rontja az imidzsemet. Ne nézz így rám, Lester! Ne csinálj úgy, mintha nem akarnád, hogy erről beszéljen mindenki!”